• Novinky

            • Biela pastelka 2020

            • Aj naša škola sa zapojila do verejnej zbierky BIELA PASTELKA 2020. Naši dobrovoľníci predávali biele spinky v tvare pastelky ako symbol sveta neviditeľných línii, symbol sveta nevidiacich a výraz ľudskej solidarity a dobrej vôle.

              Biela pastelka je verejná zbierka, ktorej cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

              Za všetky príspevky ĎAKUJEME.

            • Príhovor riaditeľky školy na začiatku školského roka 2020/2021

            •  

              Milí žiaci, vážení rodičia.

              Otvorenie školského roka obvykle naša škola organizovala spoločne za účasti zástupcov zriaďovateľských   spoločností. Dnes, kvôli opatreniam prijatým  s cieľom predchádzať šíreniu ochorenia COVID 19 tomu tak nemohlo byť.  Stretli sme sa krátko pred školou a po prechode ranným filtrom priamo v triedach. Aj keď to bol pre Vás zrejme len malý rozdiel oproti rokom predchádzajúcim, je možno len začiatkom zmien a rozdielov, ktoré nás tento rok a asi už aj dlhodobo čakajú.

              V prvom rade chcem ubezpečiť rodičov, že škola prijala všetky potrebné opatrenia pre to, aby aj v týchto časoch bola bezpečným miestom pre ich deti - našich žiakov. Okrem pravidelného ranného filtra bude zabezpečovaná aj častejšia očista a dezinfekcia priestorov, dodržiavaná zásada R-O-R (ruky, odstup, rúško), ale zamerali sme aj aj na kampaň vysvetľovaciu  potrebu dodržiavania prijatých opatrení. Tak ako iné výsledky v škole však nevieme dosiahnuť bez Vás žiakov a bez podpory Vás rodičov, nebude tomu tak ani teraz. Prosím Vás všetkých preto, aby ste prijaté opatrenia akceptovali a dodržiavali, aby ste obmedzili alebo aspoň minimalizovali účasť svojich detí na hromadných podujatiach, podľa možnosti vynechali cesty do zahraničia. Dodržiavanie opatrení a vzájomná tolerancia môže významne prispieť k tomu, aby sme opätovne nemuseli prerušiť vyučovanie.

              Toto je veľmi dôležité v škole a v odboroch, kde kvalita vzdelania je priamo závislá od množstva a kvality získaných praktických zručností, zručností práce s modernými technológiami, či už v škole alebo na pracoviskách firiem. Toto je tá časť vzdelania, ktorú možno len ťažko a veľmi obmedzene  získať dištančne. Urobme preto všetci spolu a aj každý jeden sám všetko preto, aby ten priestor v škole bol čo najdlhší a čo najefektívnejšie využitý.

              Základným, nie však jediným predpokladom toho, že v škole získate potrebné vedomosti a praktické zručnosti je dochádzka do školy. Nemenej dôležitý je však aj Váš prístup k vlastnému vzdelaniu. Aktuálne sa Vám žiakom zdanlivo  otvára oveľa väčší priestor pre to, ostať doma a možno si urobiť aj tak trochu voľno. Verím však, že Vaše zmýšľanie sa  bude uberať iným smerom a naopak, čas školského štúdia využijete čo najlepšie a aj v prípade nútenej karantény alebo liečby budete pristupovať k štúdiu zodpovedne. Je dôležité, aby na konci Vášho štúdia nebol len prázdny papier, ale aby každý jeden z Vás mohol ponúknuť svojmu budúcemu zamestnávateľovi také vedomosti, zručnosti a skúsenosti, ktoré mu zabezpečia zaujímavú prácu s dobrý ohodnotením a skvelú budúcnosť.

              Aktuálnej situácii sme prispôsobili aj organizáciu vyučovacieho procesu v najbližších 2 týždňoch. Výučba v škole bude organizovaná v blokoch. Dôvodom je obmedzenie pohybu žiakov i učiteľov po škole a minimalizovanie ich stretávania sa so žiakmi iných tried. Zároveň sa učitelia zamerajú najmä na rozvoj praktických zručností, ktoré nebolo možné rozvíjať dištančne, zopakovanie a doplnenie učiva preberaného počas prerušenia štúdia, na identifikáciu a odstránenie nedostatkov v takto získaných vedomostiach, aby ste mohli bez problémov pokračovať ďalej.  Zároveň budeme zisťovať Vaše podmienky pre ďalšie dištančné vzdelávanie, prvákom poskytneme potrebné informácie k takémuto štúdiu a tým, ktorí mali nejaké problémy pomôžeme s ich riešením.  Prosím Vás, aby ste aj sami avízovali svojim triednym učiteľom, ak nejakú pomoc potrebujete.

              A keďže všetky zmeny a nové veci nás posúvajú ďalej, želám Vám všetkým, nech je tento školský rok pre Vás rokom úspešným, rokom, v ktorom budete a budeme k sebe tolerantní, keď budeme vzájomne ešte užšie a efektívnejšie spolupracovať na Vašom vzdelaní (žiaci, učitelia, majstri OV i rodičia), rokom, v ktorom si oveľa viac začnete riadiť svoj vlastný rozvoj  a ktorý Vás posunie  ďalej.

              Beata Tóthová, riaditeľka školy.

      • Kontakty

        • Súkromná stredná odborná škola technická
        • Telefón a fax sekretariát: +421 45 6733394, +421 45 6733026
        • +421 45 6733394 +421 45 6733026
        • +421 45 6016100
        • Ing. Ingrid Astachová
        • Ing. Andrea Kosorinská
        • Ing. Eva Šusterová
        • Ľubomír Kršjak
        • Mgr. Vladimír Salaj +421 905 602 885
        • ssostzh.personalne@ gmail.com
        • Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom 965 01 Slovakia
        • 45022631
      • Prihlásenie