• Novinky

            • Školské kolo súťaže Skills Slovakia Mladý mechatronik

            • Žiaci odboru mechanik mechatronik preukázali na školskom kole súťaže Skills Slovakia Mladý mechatronik vynikajúce zručnosti z oblasti PLC programovania.

              Školská súťaž v náročnej odbornej profesii v zameraní na mechatroniku sa konala v dvoch termínoch : 19.03. 2019 a 29.03.2019.  Na súťaži žiaci našej školy ukázali svoje vedomosti, zručnosti a pripravenosť na povolanie. Súťažilo sa v dvojčlenných tímoch počas dvojhodinového časového limitu v zručnostiach z oblasti programovania a konfigurácie PLC (S7-300). Čiastkové úlohy  boli  zamerané na :

              • správne navrhnutie HW, FC, OB v programe Tia Portal, symbolickej tabuľky, nastavenie komunikácie medzi PC a PLC
              • správne navrhnutie adries vstupných a výstupných zariadení
              • programovanie pohybu ramena – vľavo a v pravo
              • programovanie zapnutia podtlaku a pretlaku
              • programovanie vysunutia materiálu zo zásobníka
              • programovanie lineárneho motora
              • opakovanie celého procesu linky

              Do súťaže sa prihlásili 3 družstvá :

              1. družstvo - Pavel Mráz, Veronika Hulinová

              2. družstvo – Dominik Kašiar, Dominik Klinovský

              3. družstvo – Libor Valenta, Adrian Dobrovič

              Všetky tímy zvládli praktickú časť v programovaní PLC skoro na 100 %, začo si vyslúžili pochvalu od odbornej poroty, ktorá sa skladala z vyučujúcich a zástupcu spoločnosti Nemak Slovakia s.r.o.Ing. Michala Maruniaka. Keďže tento rok sa nekoná celoslovenská súťaž, do ktorej by žiaci postúpili a vzhľadom k veľkej vyrovnanosti súťažiacich sa komisia rozhodla neurčiť poradie. Odborná komisia všetky práce ocenila za vynikajúcu úroveň a preto  všetkým družstvám udelila rovnaké umiestnenie. Súťaž poukázala na žiacku pripravenosť na povolanie, nakoľko práve mechatronika je mimoriadne perspektívny odbor s vysokou mierou uplatniteľnosti  v našom regióne.

            • Workshop priemyselných robotov ABB

            • Dňa 25.03.2019 sa žiaci II.BM odboru : programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení  zúčastnili workshopu priemyselných robotov vo firme ABB v Banskej Bystrici. Žiaci sa mali možnosť oboznámiť s prácou robotov, so základmi programovania aj s ukážkami programovacích príkazov. Inštruktor predviedol simulácie pomocou softvéru RobotStudio .  Prakticky si vyskúšali programovanie robota YuMi cez tablet ako aj virtuálnu realitu.  Ďakujeme zamestnancom firmy ABB za veľmi zaujímavú prezentáciu priemyselných robotov ako aj praktické ukážky a využitia v priemyselnej revolúcii 4.0

            • Deň kariéry na SSOŠT

            • 28.februára 2019 sme mali Deň kariéry a prevencie sociálno-patologických javov.

              Pripravili sme pre našich žiakov rôzne besedy, prednášky, workshopy na rozličné témy:
              Zdravá výživa, Závislosti, Sexuálna výchova, Farebný svet, Bez nenávisti, Kulty a sekty, Mediálna výchova, Slovensko, Lietadlá, letecká technika, Pracovný pohovor, Plant Simulation, Čo po skončení strednej školy?, informácie o VŠ, povinnosti absolventa.

              Reakcie žiakov:
              Čo som sa nové dozvedel?
              Ako sa správať na pracovnom pohovore, ako sa správne obliecť a zachovávať stále očný kontakt.
              Ako vyplniť prihlášku na VŠ
              Čo robiť po strednej škole, ako vypísať prihlášku na VŠ.
              Nové informácie a zaujímavosti o Slovensku a o svete.
              Čo zaujímavé majú moji spolužiaci vo svojich mestách.
              Že by sme sa mali k sebe správať dobre a nemali by sme mať predsudky.
              Svet je rôznorodý a nie všetko je tak ako vyzerá.
              Že nemám súdiť ľudí keď sú iní.
              Ako sa vyhnúť pohlavným chorobám a byť tolerantný voči ľuďom.
              Že na Slovensku máme veľa siekt- vôbec som o tom nevedel.
              Že ľudí je ľahko zmanipulovať.
              Že keď vstúpi niekto do sekty, musí dodržiavať prísne pravidlá.
              Že sa neoplatí srandovať a vstúpiť do sekty.
              Že HIV je vírus, AIDS je choroba.
              Veľa nových vecí ohľadom nášho tela a zdravej výživy, ako sa správne stravovať, že nemám piť toľko energeťákov a sladkých vôd.
              Že mám v tele 12 kg tuku.
              Ako sa kombinujú jedlá.
              Nové zaujímavosti k téme alkohol za volantom, naučil som sa vypočítať, za aký čas alkohol vyprchá z môjho tela.

              Ako to funguje v profesionálnej armáde, na pracovnom pohovore a ako si správne vybrať VŠ.
              Veľa informácií o vojakoch, napr. keď nastúpim ako letecký technik, budem mať vyššiu hodnosť ako ostatní nováčikovia-
              Informácie o vojnových stíhačkách a fyzických testoch na prijatie do OSSR-

              Čo ma najviac zaujalo?
              Diskusia s personalistkou z firmy Slovalco (3x), dala nám zaujímavé rady na pracovné pohovory.
              Prednáška o vysokých školách, keďže sa na ňu chystám.
              Kvíz o Slovensku.
              Ako fungujú sekty, aký vplyv vedia mať na našu psychiku a ako nás dokáže taká sekta zmeniť.
              Aké sú postihy pri odchode zo sekty, ako získavajú nových členov.
              Že jehovisti dávajú peniaze svojim členom v núdzi a tým si ich zaväzujú.
              Že jehovisti nesmú prijať krv (transfúziu) a čoho sú schopní voči svojim nepriateľom.
              Že HIV začali prenášať opice.
              Množstvo pohlavných chorôb.
              Meranie telesného tuku, zdravá výživa.
              Zdravá výživa, čo sú škodlivé látky a ako pôsobia na naše telo.
              Prečo nemám piť alkohol pred jazdou autom.
              Experiment s alkoholom, v ktorom bol ukázaný rozdiel v reakciách triezvych ľudí a tých istých ľudí pod vplyvom alkoholu – koľko si mysleli že znesú.
              Informácie o závislostiach.
              Prednáška s vojakmi, Vojaci majú zaujímavú prácu a nie zle platenú, je náročná ale mne osobne by to nevadilo, hoci túto konkrétnu prácu by som nerobil.
              Vojenské letectvo, nevedel som, že náš odbor má uplatnenie aj v armáde.

            • Stredoškolská odborná činnosť na SSOŠT - školské kolo

            • Dňa 27.februára 2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo 41. ročníka SOČ. Školského kola sa zúčastnilo 19 žiakov školy so 14 prácami. My Vám chceme predstaviť tie najlepšie, ktoré postupujú do krajského kola:

              V kategórii strojníctvo, hutníctvo, doprava Adrián Dobrovič a Dominik Kašiar zo IV.BM z odboru mechanik mechatronik obsadili 1. miesto so svojou prácou "Výroba cvičného stroja". Žiaci vyrobili cvičný CNC stroj, ktorý môže pracovať ako fréza, je kompatibilný so systémom Edgcam. Po pripevnení ceruzky alebo fixky je možné výrobok nakresliť a potom pomocou pripevného laseru vyrezať a opracovať.

              V kategórii informatika Adam Lupták a Ján Zuberéni zo IV.AP odbor elektrotechnika obsadili  1.miesto s prácou "Návrh a realizácia mobilnej aplikácie pre zdravý životný štýl ZU-LU Fitness",  u ktorej bola pozitívne hodnotená najmä funkcionalita aplikácie aj s jej webovou verziou. V realizácii bola porotou vysoko ocenená interaktivita s už reálnymi užívateľmi aplikácie a možnosťou reagovať na spätnú väzbu od užívateľov.

              V kategórii  Elektrotechnika, hardware, mechatronika Patrik Hausner zo IV.AP odboru elektrotechnika obsadil 1. miesto s prácou "Inteligentné inštalácie" , kde predstavil princíp činnosti inteligentných domových inštalácii 21. storočia, ktoré šetria elektrickú energiu, ochraňujú majetok a zároveň umožňujú byť diaľkovo ovládané cez mobilnú aplikáciu. Žiak samostatne zostavil a naprogramoval simuláciu činnosti senzorov dymu, pohybu, vlhkosti, ovládanie zásuvkových a svetelných obvodov.

              Michal Hlaváč, Adrián Karvaš zo IV.AP odbor elektrotechnika obsadili  2. miesto v tej istej kategórii s prácou  "Teslova cievka". Predstavili realizáciu experimentu, ktorý dokazuje bezdrôtový prenos elektrickej energie. Komplexne riešia návrh, výrobu konštrukcie s veľkým zreteľom na bezpečnosť a predvedenie zariadenia s možnosťou širokého využitia v rôznych odvetviach elektropriemyslu. Práca je výnimočná tým, že napriek tomu, že je veľmi náročná pre študentov na úrovni strednej školy, žiaci samostatne dokázali vytvoriť dané zariadenie a dokonca vniesli do zapojenia zlepšenia v oblasti dizajnu a bezpečnosti.

              V  kategórii  učebné pomôcky  a didaktické technológie Patrik Nociar zo IV.AM odboru mechanik mechatronik obsadili 1. miesto so svojou prácou "Programovanie frekvenčného meniča". Žiak vytvoril názornú učebnú pomôcku, pomocou ktorej sa žiaci môžu v rámci odborných predmetov oboznámiť s činnosťou a programovaním frekvenčného meniča, ktorý predstavuje najmodernejší spôsob riadenia činnosti elektromotorov v priemysle. Realizácia prebiehala priamo vo firme Slovalco s reálnymi zariadeniami.

              V rovnakej kategórii Veronika Hulinová, Pavol Mráz zo IV.AM odbor mechanik mechatronik obsadili 2. miesto s prácou " Inteligentné parkovisko", kde predstavili  názorný učebný model inteligentného parkoviska, ktorý je ovládaný mikroprocesorom Atmel. Učebná pomôcka predstavuje panel znázorňujúci reálne parkovisko, displej s ukazovateľom voľných miest, kde riadenie zabezpečujú obvody DPS osadené v spodnej časti makety. Po vytvorení a nahratí programu si môžu jednoducho overiť jeho funkčnosť.

              Mimoriadne ocenenie zamestnávateľov získala práca Kristiána Kosmeľa zo IV.AM z odboru mechanik mechatronik "Technická dokumentácia servisnej prehliadky plynového kotla". Práca bola ocenená mimoriadnym ocenení zamestnávateľov za celkové a komplexné riešenie návrhu revíznych plynových kotlov, ktoré by mohlo byť reálne uplatniteľné vo firmách zaoberajúcich sa touto činnosťou. Téma bola natoľko špecifická, že nebolo možné ju zaradiť do žiadneho súťažného odboru.

            • Zážitkové izby

            • Valentínsky deň sme si oživili návštevou zážitkových izieb v MSKC. Dozvedeli sme sa niečo o arabskej kultúre, vyskúšali si život človeka na vozíčku a život nevidiaceho. Bola to zaujímavá skúsenosť. Vyskúšajte aj vy ostatní...

            • Deň otvorených dverí na SSOŠT

            • V stredu 13. februára organizovala Súkromná stredná odborná škola technická v Žiari nad Hronom Deň otvorených dverí pre všetkých, ktorí majú záujem na škole študovať. Cieľom dňa bolo predovšetkým  žiakom ukázať moderne vybavené učebne -  odbornú učebňu CNC techniky, odbornú učebňu mechatroniky, multifunkčnú učebňu  a učebňu elektrotechniky. Ďalej žiakom a ich rodičom  boli prezentované ukážky prác na programovateľných automatoch, modulárnych CNC strojoch, CNC sústruhu a frézke EMCO,  bola predvedená technická dokumentácia, konštrukčná dokumentácia ale aj technologické postupy a tvorba programov na  CNC stroji, či samotná simulácia na reálnom stroji. Žiaci školy predviedli novinku  ako sa učia zvládať nástroj na návrh, simuláciu a optimalizáciu výrobných procesov s využitím programu Plant Simulation od firmy Siemens. Ide o modelovanie vlastnej fabriky, kde sa najmodernejšou simulačnou technológiou nastavujú výrobné procesy.

              Informácie o Duálnom vzdelávaní poskytovali priamo zástupcovia firiem Slovaco, Nemak, Remeslo, Hydro, Tubapack, Fagor a Continental zo Zvolena, ktoré ponúkajú učebné miesta. Žiaci, ktorí uzatvoria učebnú zmluvu majú zabezpečenú prax v daných firmách, teoretické vzdelávanie absolvujú na škole, a zároveň im je poskytnuté aj motivačné a podnikové štipendium. Ďalšími výhodami duálneho vzdelávania je pracovné oblečenie a príspevok na stravu ale predovšetkým najväčšou výhodou  je  bezproblémové začlenenie sa do zamestnania a podpísanie pracovnej zmluvy po ukončení štúdia. 

               V duálnom systéme vzdelávania môžu žiaci študovať v odboroch: mechanik mechatronik, mechanik nastavovač, operátor strojárskej výroby – nedostatkový odbor, programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení, hutník operátor.

              V neduálnom systéme vzdelávania škola ponúka odbory:

              -  technické lýceum, ktoré je odbornou alternatívou gymnázia a je tiež podporované a financované spoločnosťami združenia InTech Žiar nad Hronom z.p.o. Žiaci sa štúdiom v tomto odbore predovšetkým pripravujú na štúdium na vysokej škole

              - elektrotechnika, kde žiaci nadobudnú vedomosti potrebné pre prácu v oblasti priemyselnej informatiky a robotiky.

               

              Štúdium na škole je bezplatné.

            • Valentínska kvapka krvi

            • Láska má veľa podôb. Darovať niečo vzácne niekomu, kto to naozaj potrebuje a hoci aj obdarovaného nepoznáme, je naozaj dobrý pocit. Najvzácnejšiu tekutinu, krv, prišlo na našej škole v stredu 20. februára darovať 14 študentov. Odberu sa okrem našich študentov zúčastnili aj študenti z Pedagogickej akadémie.

              Všetkým patrí srdečná vďaka a dúfame, že na jeseň sa opäť nájde veľa statočných, ktorí chcú pomôcť. A tí, ktorí nechcú čakať až do novembra, majú možnosť po uplynutí troch mesiacov ísť darovať krv na Transfúznu stanicu v Banskej Bystrici alebo v Žiari nad Hronom.

            • Na SSOŠT sme prezentovali vlastný príklad reformy odborného vzdelávania

            • V stredu 23. januára 2019 sa v odbornej učebni Súkromnej strednej odbornej školy technickej v Žiari nad Hronom uskutočnila verejná prezentácia vyučovacej hodiny, na ktorej sa žiaci učia pracovať s unikátnym komplexným nástrojom pre simuláciu výrobných a logistických systémov. Žiaci tejto školy sa učia s využitím najmodernejších technológií. Jednou z nich je program firmy Siemens - Plant Simulation, ktorý škola zavádza do vyučovania v spolupráci s firmou Nemak Slovakia, s.r.o. - členom združenia InTech Žiar nad Hronom, z.p.o., ktoré je jej zriaďovateľom. Verejnú prezentáciu otvoril riaditeľ združenia InTech PhDr. Marcel Pecník. Združenie školu zriaďuje od roku 2008, investuje do jej rozvoja a spoločne s vedením i pedagógmi školy zavádza neustále inovácie do procesu výučby i praktického výcviku. "Po desiatich rokoch intenzívnej činnosti a rozvoja sme dnes jednotkou medzi strednými školami v spolupráci so zamestnávateľským sektorom. Je tomu tak preto, lebo reagujeme na nové trendy a požiadavky trhu práce. Som veľmi rád že zamestnanosť našich absolventov je takmer 100 percentná a že im už počas štúdia ponúkame najmodernejšie technológie a možnosti pre získavanie vedomostí i zručností. S podporou silných firiem a partnerov i s aktívnym zapojením pracovníkov školy to ide. Spoločne vytvárame vlastný príklad reálnej reformy vzdelávania akoby "zdola", v rámci ktorej sa snažíme nastavovať súlad medzi ponukou a možnosťami našej školy s požiadavkami zamestnávateľov a aktuálnou demografiou regiónu." uviedol Pecník. V odbornej učebni počas vyučovania predmetu Programovanie automatizovaných procesov pre tretiakov z maturitného odboru Technické lýceum privítala prítomných riaditeľka školy RNDr. Beata Tóthová. Hosťom v krátkosti predstavila zavádzanie nového programu do výučby v spoločnosti študentov a ich učiteľa Ing. Ľuboša Finku: "Pre neustále zvyšovanie kvality vzdelávania a zatraktívňovanie štúdia vyžívame rôzne inovácie. Je to súčasť našej dlhodobej stratégie. Aktuálne zavádzame do vyučovania na objednávku a s podporou spoločnosti Nemak Slovakia s.r.o. program Plant Simulation, ktorý využívajú špičkové spoločnosti na simuláciu a optimalizáciu výrobných procesov. Študenti si s využitím interaktívnej počítačovej metódy modelujú vlastnú fabriku a učia sa nastavovať a zvládať výrobné procesy, aké sa dejú v reálnych podmienkach. Túto a podobné metódy, ktoré využívame pri výučbe, alebo aj v praktickej príprave považujeme za nadštandardnú možnosť pre našich študentov, ako sa môžu už teraz pripraviť na výzvy, s ktorými sa stretnú v zamestnaní a to nielen dnes, ale aj v najbližšom období. V strojárskom i hutníckom priemysle dochádza k masívnejšiemu presadzovaniu inovácií a my na ne reagujeme už aj v našej škole. Sme veľmi radi, že vďaka veľkej podpore zamestnávateľov, najmä zamestnávateľov združenia InTech, sa nám to darí.“ Konateľ spoločnosti Nemak Slovakia s.r.o., Ing. Rastislav Gáll dodal, že: "tak ako je potrebné venovať neustále pozornosť zefektívňovaniu a zlepšovaniu v rámci výrobných spoločností, rovnako je tomu tak i v sektore školstva. Teší ma, že naša škola patrí medzi najlepšie v svojom segmente na Slovensku. Naša firma i združenie InTech, ktorého sme členom, budú školu naďalej v jej rozvoji podporovať. Našim hlavným cieľom je mať kvalifikovaných absolventov pripravených pracovať v našich spoločnostiach a ovládajúcich najmodernejšie technológie plánovania, simulovania a modelovania procesov vo výrobnej linke. Naša spoločnosť Nemak Slovakia s.r.o. je dnes najväčším zamestnávateľom v meste Žiar nad Hronom a patrí medzi veľké medzinárodné firmy." Program Plant Simulation využíva SSOŠT už od 1.9.2018. Od začiatku sa stretáva s veľmi pozitívnymi ohlasmi tak od učiteľov, ako aj od študentov. Žiarska technická škola patrí medzi zatiaľ neveľký počet slovenských škôl, ktoré takúto inováciu využívajú. Nateraz je zaradený v odbore Technické lýceum, ktorý na základe požiadavky priemyselných firiem pripravuje svojich absolventov pre ďalšie štúdium na vysokých školách technického zamerania.

            • ROBOHRANIE 2019

            • Tohtoročnej súťaže Robohranie, ktorú organizovala Fakulta environmentálnej a výrobnej techniky Technickej univerzity vo Zvolene, sa v utorok 29. 1. 2019 zúčastnili dva tímyz našej školy, obidva zložené zo študentov odboru Technické lýceum. Tím č.1 s názvom Nemesis tvorili študenti Marek Ivanič (I.AT), Samuel PatakyMatej Štefanka (obaja z II.AT), tím č.2 s názvom Pašáci tvorili študenti Peter Breziansky (II.AT) a Daniel Lihocký (III.AT). Témou tohtoročnej súťaže bol súboj Sumo. Roboty, ktoré zostavili naši žiaci boli nápadité a statočne bojovali v konkurencii 13 robotov z iných stredných a vysokých škôl. Hoci sa nám nepodarilo prebojovať sa do finále, v každom prípade týmto študentom patrí vďaka a uznanie za ich prácu.

            • Ako vidia život na našej škole žiaci 2.ročníka odboru Technické lýceum

            • Prečo práve táto škola a tento odbor:

              "Veľmi dlho som si vyberal strednú školu, chodil po dňoch otvorených dverí, radil sa so známymi a môžem povedať, že tento výber neľutujem."

              "Pôvodne som tu nemal byť. Je to celkom vtipné, pretože teraz by som to už nemenil."

              A čo plusy tejto školy:

              "Na tomto odbore je množstvo užitočných technických predmetov, potrebných na štúdium vysokej školy, ako aj do života. Nie všetky sú síce ľahké, ale so zapojením mozgu sa dajú zvládnuť."

              "Na každom predmete sa dozviete a naučíte niečo nové. Z každej strany techniky sa dozviete niečo a podľa toho sa môžete ďalej rozhodnúť akým smerom budete pokračovať."

              "Na tento odbor by sa mohli prihlásiť žiaci, ktorí vedia dobre matematiku, fyziku a angličtinu."

              "Na škole sú dobrí učitelia. Vždy poradia, keď niečo nevieme, sú ústretoví a celkovo so žiakmi vychádzajú dobre."

              "Vo voľnom čase robí škola rôzne aktivity ako napríklad krúžky, pomáhanie seniorom a v neposlednom rade aj turnaje v počítačových hrách."

              Vidíte aj nejaké nedostatky:

              "Navonok pôsobí táto budova ošarpane a rozpadnuto, je však veľmi útulná. Počul som, že aj tento hlavný nedostatok sa má odstrániť a budovu čaká veľká rekonštrukcia."

              "Každá škola má svoje plusy a mínusy, ale myslím si, že plusy na tejto škole prevažujú."

              Čo by ste povedali na záver:

              "Táto škola je určite dobrá a nemá v tomto smere  a v tomto regióne konkurenciu."

              "Učitelia sú ochotní vypilovať naše schopnosti do neúplnej :) dokonalosti, ale určitá práca je aj na nás."

              "Ak sa niekto zaujíma o veci technického typu, tak nech určite neváha a prídetiež študovať na našu školu."

               

               

            • List z Domény

            • Takýmto krásnym listom dnes vyjadrili svoju vďaku našim študentom a pani učiteľke Víglaskej klienti DSS Doména.

            • Workshop ROBOHRANIE

            • V utorok 18. decembra sa 12 šikovných študentov našej školy zúčastnilo pracovného stretnutia k súťaži Robohranie na Technickej univerzite vo Zvolene. Chlapci pracovali ako včeličky, najprv si každá skupinka vyrobila vlastného robota s ktorým súťažila na rýchlosť a potom sme prešli na „vážnejšie“ témy, čiže na stavbu a programovanie robotov podľa pravidiel tohtoročnej súťaže. Témou súťaže je „sumo“, a tak sme stavali roboty pripravené bojovať v tomto štýle. Z workshopu sme si odniesli cenné rady a informácie, ktoré určite využijeme v samotnej súťaži.

            • Vianočná čajová party

            • Na hodinách anglického jazyka sme si povedali, že „je čas na dobrý čaj“ a v tomto predvianočnom čase sme si posedeli pri pravom anglickom čaji, ktorý sa tradične podáva s mliekom a zajedá sa sušienkami. Na posedení pri čajíku sa postupne vystriedali všetky triedy, ktoré v ten deň mali vyučovanie, všetci si príjemne oddýchli a zároveň pocvičili svoju angličtinu pri pozeraní vianočnej rozprávky v originálnom anglickom znení. Túto, už tradičnú akciu, si určite zopakujeme aj na budúci rok, už teraz sa tešíme.

            • SRDCE DOBROVOĽNÍKA

            • Dnes mesto Žiar oceňovalo tých, ktorí svoju nezištnú pomoc a voľný čas venovali dobrovoľníctvu. Za našu školu boli navrhnutí a ocenení Veronika Hulinová a Richard Antal, ktorých "dobrovoľníčenie" patrí predovšetkým Doméne. Avšak zásluha a poďakovanie patrí celej skupine, kde tí najaktívnejší sú Matúš Ďurkov, Samuel Považan a FIlip Sklenka. Takýmto milým ďakovným listom sme zavŕšili rok 2018.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola technická
      • Telefón a fax sekretariát: +421 45 6733394, +421 45 6733026
      • +421 45 6733394 +421 45 6733026
      • +421 45 6016100
      • Ing. Ingrid Astachová
      • Ing. Andrea Kosorinská
      • Ing. Eva Šusterová
      • Ľubomír Kršjak
      • Mgr. Vladimír Salaj +421 905 602 885
      • ssostzh.personalne@ gmail.com
      • Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom 965 01 Slovakia
      • 45022631
    • Prihlásenie