• Novinky

            • Výzva na spoluprácu - pomôžme si navzájom

            • Súkromná stredná odborná škola vyzýva na spoluprácu žiakov školy ale aj žiakov iných škôl, ktorí majú 3D tlačiarne, s ktorými by bolo možné vyrábať ochranné štíty pre lekárov, aby sa čím skôr prihlásili elektronicky na ssos.intech@gmail.com.. Ak máte záujem a možnosť, budeme radi ak sa do výzvy zapojíte.

               

            • OZNAM pre žiakov, rodičov a záujemcov o štúdium

            • Škola v zmysle opatrenia ÚVZ SR prerušila na obdobie od 13.03.2020 až do odvolania vyučovanie. Nakoľko je budova pre verejnosť uzavretá, akákoľvek komunikácia prebieha výlučne elektronicky a telefonicky. Svoje otázky zasielajte na ssos.intech@gmail.com, prípadne nás kontaktujte na tel.č. 0902 712 866 - pondelok až piatok od 9:00 hod. do 12:30 hod..

              Potvrdenie o návšteve školy sa bude vydávať elektronicky, po zaslaní žiadosti na ssos.intech@gmail.com.


            • Prerušenie vyučovania a vzdelávanie žiakov

            • Vážení rodičia a žiaci. 

               

              Na základe Usmernenia ministerky školstva vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach sa prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

              Toto obdobie nie je obdobím školských prázdnin, ale ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19. Preto prosím dodržiavajte osobitný domáci režim a vypracúvajte domáce práce tak, ako Vám ich pošlú Vaši učitelia a majstri OV.

              Žiaci, ktorí nemajú prístup na EduPage nech kontaktujú svojich triednych učiteľov mailom alebo telefonicky.

              Usmernenie ministerky nájdete tu: usmernienie vo veci prerušenia vyučovania 

               

              RNDr. Beata Tóthová, riaditeľka školy.

            • Dôležité upozornenie!!

            • Vážení rodičia, žiaci, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci.

              V prípade, že ste boli počas jarných prázdnin mimo SR v štátoch, alebo na územiach postihnutých koronavírusom Covid-19, žiadame Vás aby ste kvôli bezpečnosti žiakov a zamestnancov školy postupovali podľa Usmernenia Usmernenia hlavného hygienika SR v súvislosti s koronavírusomUpozorňujeme na najpodstatnejšiu časť z hľadiska prevencie a to, že karanténne obdobie je približne 14 dní a po túto dobu by ste seba, prípadne zainteresovaných členov rodiny mali držať v izolácii a nevyhľadávať žiadnu spoločnosť. Vedomé, či nevedomé šírenie závažnej choroby má trestnoprávne dôsledky. Toto oznámenie je v plnom rozsahu záväzné aj pre všetkých zamestnancov SSOŠT, Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom.

               

            • Zmena termínu prihlasovania na duálne vzdelávanie

            • Vzhľadom k prerušeniu vyučovaniu na školách  v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 meníme aj termín podávania prihlášok do duálneho vzdelávania.

              Prihlášky na duálne vzdelávanie stačí poslať  v tom istom termíne ako bežné prihlášky, t.j. zatiaľ platí termín - 20.04.2020, prípadne ako stanoví ministerstvo školstva.

               

            • Školské kolo SOČ 2020

            • V piatok 6.marca 2020 sa na Súkromnej SOŠ technickej uskutočnili školské kolá súťaží Stredoškolská odborná činnosť a súťaže Enersol. V úvode súťaží sa krátkymi prezentáciami, predstavili žiaci prvého ročníka odboru elektrotechnika s jednoduchými elektronickými zariadeniami, ktoré si vyrobili na hodinách praxe.  

              V 10.ročníku enviromantálnej súťaže Enersol zameranej na problematiku využívania alternatívnych zdrojov energie, v oblasti úspor energie a obnoviteľných zdrojov, nám predstavil prácu žiak IV.AM Mário Daniš s prácou Fotovoltaická elektráreň a postúpil do krajského kola tejto súťaže, ktorá sa uskutoční 12.marca 2020 na Spojenej škole v Banskej Bystrici.

              V 42.ročníku Stredoškolskej odbornej činnosti žiaci súťažili v týchto odboroch: Strojárstvo, hutníctvo a doprava, Informatika a Elektrotechnika, hardware a mechatronika. Súťaže sa zúčastnilo 10 žiakov končiacich ročníkov so šiestimi prácami. Členmi hodnotiacej komisie boli predstavitelia firiem Nemak a Fagor, ktoré sú v združení Intech, teda nášho zriaďovateľa. Konkrétne predsedom hodnotiacej komisie Ing. Radoslav Palacka PhD. zástupca firmy Nemak, ďalším členom Ing. Zdenko Šurka  zástupca firmy Fagor, za pedagogických zástupcov školy Mgr. Ján Gaal a školským koordinátorom súťaže Ing. Ingrid Astachová. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých dvoch miestach v jednotlivých odboroch, postupujú do krajského kola súťaže, ktoré sa uskutoční 3.apríla 2020 na SPŠ dopravnej vo Zvolene.

               

              Výsledková listina

              Odbor č.:   09   -   Strojárstvo, hutníctvo, doprava

              I. miesto

              Meno a priezvisko: Juraj Kúdela (IV.AM) - Názov práce: Kokila na rybárske závažia

               

              Odbor č.:   11   -   INFORMATIKA

              I. miesto

              Meno a priezvisko: Dominik Masár a Tomáš Kamenský (IV.AT) - Názov práce: Simulácia výrobného procesu v Plant Simulation

              II. miesto

              Meno a priezvisko: Daniel Lihotský a Pavol Repiský (IV.AT) - Názov práce: Návrh a realizácia 3D hry UNITY

               

              Odbor č.:   12 – ELEKTROTECHNIKA, HARDWARE, MECHATRONIKA

              I. miesto

              Meno a priezvisko: Patrik Pauko a Rastislav Balciar (IV.AT) - Názov práce: FPV QUAD dron

              II. miesto

              Meno a priezvisko: Natália Štefanková (IV.AT) -  Názov práce: Elektrická kolobežka

              III. miesto

              Meno a priezvisko: Tomáš Hrnčiar a Vladimír Filas  (IV.AM) -  Názov práce : Digitrónová zobrazovacia jednotka

               

               

            • Informačný list žiakom a rodičom

            • Vážení rodičia, milí žiaci.

              Aj keď je školou prijaté opatrenie „Prerušenie vyučovania“ preventívne, DÔRAZNE ŽIADAME VŠETKÝCH ŽIAKOV, aby sa počas prerušenia teoretického a praktického vyučovania zdržiavali čo najviac doma, aby obmedzili kontakty s inými osobami na nevyhnutné, nezúčastňovali sa skupinových aktivít, nestretávali sa v uzavretých priestoroch, nenavštevovali reštauračné zariadenia, nechodili na brigády a podobne. Zároveň je dôležité dôsledné dodržiavanie hygienických opatrení.

              Až do odvolania žiaci/zákonní zástupcovia žiakov nahlásia škole nariadenie karantény v rodine e-mailom na adresu: ssost2020@gmail.com

              SLEDUJTE www stránku  školy a správy v systéme EDUPAGE!

               

              VZDELÁVANIE  DIŠTANČNOU  FORMOU

              Počas prerušenia vyučovania budú žiakom od pondelka prostredníctvom systému EDUPAGE zadávané úlohy na vypracovanie – pri každej úlohe bude zadaný čas na vypracovanie a kritériá hodnotenia, vypracované úlohy žiaci posielajú jednotlivým vyučujúcim na mail – viď. stránka školy

              PROSÍME BUĎTE ZODPOVEDNÍ  A OHĽADUPLNÍ K SEBE I K OSTATNÝM. SPOLU TO ZVLÁDNEME.

                                                                                                       

                RNDr. Beata Tóthová

                riaditeľka školy

            • Deň otvorených dverí 18.02.2020

            • Deň otvorených dverí bol u nás ako ,,vyšitý“. Žiaci našej školy predstavili záujemcom  9.a 8. ročníkov základných škôl a ich rodičom nielen priestory školy, ale aj svoje odborné zručnosti. Okrem iných aktivít bolo tento rok zaujímavosťou  pečenie a ochutnávanie oblátok, taktiež prezentácia regulátora teploty, ktorý vyrobili naši žiaci na odbornom výcviku. Návštevníci si mohli zároveň vyskúšať vzorové prijímacie skúšky zo SJL a MAT a svoje zručnosti na najmodernejších vyučovacích technológiách. Informácie o duálnom vzdelávaní poskytovali zástupcovia firiem, ktorí rozdávali aj praktické reklamné predmety.

            • V jeden deň divadlo JGT, TUZVO a Continental

            • Dnešná všehochuť 


              Do mesta Zvolena dnes sme sa vybrali,
              by sme tu všelijaké zážitky dnes mali.
              Zatiaľ čo lýceum s Jozefom Gregorom tíško veršovalo,
              maturantov na univerzite štúdium zaujalo.


              Technika a roboty každého druhu na nich tu čakali,
              usilovní študenti na svoju Alma Mater horlivo verbovali.
              Všetci potom svorne sme autobus čakali,
              za novými zážitkami do Continenalu jachali.


              Skúsení inštruktori už na nás čakali,
              všetky vychytávky nám poukazovali.
              Plne automatizované linky a stroje,
              všetci sme si dnes prišli určite na to "svoje".

            • ,,Prevenčný deň"

            • V piatok 31. 01.2020 bol pre žiakov našej školy netradičný ale zároveň veľmi príjemný deň. Okrem toho, že im bol vyhodnotený 1. polrok školského roka a vydávali sa výpisy z vysvedčenia, tento deň sa neučili ako zvyčajne, prebiehal  u nás „Prevenčný deň“. V jednotlivých triedach boli pre žiakov pripravené zaujímavé prednášky na rôzne aktuálne témy, ako napríklad internet, trestnoprávna zodpovednosť, extrémizmus, pyrotechnika, zákon o zbraniach, šikanovanie, drogy, alkohol, fajčenie. Z vyjadrení žiakov vyplynulo, že prednášky boli pre nich zaujímavé a poučné, ale najviac  ich zaujala prednáška p. policajtky, ktorá hovorila príhody z reálneho života, prednáška o tom, ako zaobchádzať s pyrotechnikou a ako ju bezpečne používať a aktuálna téma o bezpečnosti na internete. Odborné poznatky boli  prednesené aj hravou formou, a tým sa stali inšpiráciou i motiváciou pre žiakov. 

            • Dňa 28.1.2020 sme sa zúčastnili Dňa otvorených dverí na Strojníckej Fakulte Žilinskej Univerzity.

            • Vybraní žiaci z odborov mechatnonika II.AM, III.AM, IV.AM, žiaci I.AP odboru elektrotechnika a pridali sa aj študenti z Gymnázia M. Rúfusa, v úvode vedenie fakulty žiakov oboznámilo s históriou aj súčasnosťou školy, prečo si vybrať ich fakultu, čo môžu žiakom ponúknuť, aké uplatnenie môžu následne po ukončení školy získať, taktiež sa predstavili zástupcovia troch spoločností, ktoré zamestnávajú absolventov školy a tí žiakom vysvetlili aké možnosti  uplatnenia ponúkajú, nasledovala diskusia, kde na otázky žiakov osobne zodpovedal prodekan fakulty a dokonca niektorí žiaci boli ocenení tabletmi, a inými cenami. Žiaci spoločne absolvovali prehliadku školy, navštívili  odborné laboratóriá  materiálov a zlievarenskej výroby.Celú akciu moderovala Mariana Ďurianová, moderátorka RTVS cestu zabezpečila UNIZA Žilina

            • Stužková slávnosť IV.AM

            • Naša stužková slávnosť, sa niesla v duchu radosti a príjemnej zábavy. Po pripnutí zelených stužiek nasledoval zábavný program, ktorý sa páčil ako našim rodičom tak aj našim profesorom. 24. január 2020 sa vryje do našich pamätí už navždy. Trieda IV.AM - odbor mechanik mechatronik.

            • ROBOHRANIE 2020

            • Až dva tímy z našej školy sa zúčastnili 4. ročníka súťaže Robohranie, ktorú organizuje Technická univerzita vo Zvolene. Reprezentovali nás žiaci z 2. a 3. ročníka odboru Technické lýceum. Naše tímy v zložení: Samuel Pataky a Matej Štefanka (tím Nemesis s robotom BX) a Marek Ivanič a Peter Breziansky (tím Zet-team s robotom Kosačka) skončili na peknom 5. a 8. mieste. Trošku ich prenasledovala smola a chlapci zo Zet-teamu si odniesli aj diplom pre "najväčších smoliarov". Ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

            • Súťaž vo varení najlepšej Žiarskej kapustnice

            • Tento rok sa prvýkrát naša škola zapojila do súťaže vo varení najlepšej Žiarskej kapustnice. Súťaž sa konala na námestí vo štvrtok 19.12.2019. Kapustnicu sme varili v 50 l kotly s 5 členným tímom skúsených ,,kuchárskych majstrov“. O 16 hod. začala degustácia a vyhodnotenie výsledkov. Aj keď sme titul majstra kapustnice nezískali, tá naša sa zjedla ako jedna z prvých. A čo je najdôležitejšie, vyzbierali sme 410,82 €, ktoré na mieste riaditeľka školy odovzdala zástupcovi občianskeho združenia Svetielko nádeje pánovi Jánovi Kollárovi. Použité prostriedky budú pre detičky s onkologickým ochorením a ich rodiny. Ďakujeme všetkým, ktorí akciu pripravili i všetkým prispievateľom a želáme im krásne a pohodové sviatky.  

            • Projekt - Fiktívna krajina

            • Predsedníčka našej Žiackej rady Natália Ciglanová sa začiatkom decembra zúčastnila projektu Fiktívna krajina, ktorý organizovala Stredoškolská študentská únia Slovenska. V tomto projekte si študenti vyskúšali aké je to byť poslancom a rozhodovať o osude svojej fiktívnej krajiny. Okrem toho si pri rôznych zaujímavých aktivitách zlepšili svoje prezentačné a rečnícke schopnosti , a precvičili si aj efektívnu komunikáciu a argumentáciu. Projekt je medzi študentmi veľmi úspešný a obľúbený a preto sme radi, že jeho súčasťou bola aj naša žiačka.

            • Cez prestávky to tu žije

            • Skvelý predvianočný darček tento rok dostali naši študenti – máme dva nové ping-pongové stoly. A stále sú plne využité, hrajú študenti a aj učitelia, dokonca aj ostatní zamestnanci školy sa na chvíľu zastavia ....

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola technická
      • Telefón a fax sekretariát: +421 45 6733394, +421 45 6733026
      • +421 45 6733394 +421 45 6733026
      • +421 45 6016100
      • Ing. Ingrid Astachová
      • Ing. Andrea Kosorinská
      • Ing. Eva Šusterová
      • Ľubomír Kršjak
      • Mgr. Vladimír Salaj +421 905 602 885
      • ssostzh.personalne@ gmail.com
      • Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom 965 01 Slovakia
      • 45022631
    • Prihlásenie