• Novinky

            • Školské kolo ZENIT programovanie - Webdeveloper 2021

            • Školské kolo súťaže Zenit programovanie – Webdeveloper sa konalo 19. októbra 2021 v odbornej učebni pre programové vybavenie počítačov č.2. 

              Cieľom súťažnej práce je vytvorenie webu pre tanečnú školu „ZENIT Dance Studio“. Web je
              rozdelený do troch stránok, hlavná a dve podstránky. V zadaní sa okrem zobrazenia statického obsahu
              využíva aj dynamické doťahovanie obsahu z databázy, prepojenie údajov zadaných používateľom do
              formulára s PHP, generovanie PDF dokumentu a vytvorenie registrácie s jednoduchou správou
              používateľov. Presné zadanie najdete na tomto odkaze.

              Výsledky školského kola.

              1. miesto - Martin Kamiač II.AP odbor elektrotechnika - priemyselná informatika

              2. miesto - Aleš Kubiš II.AP odbor technické lýceum

              3. miesto - Jakub Vittek II.AP odbor technické lýceum

               

            • Okresné kolo v cezpoľnom behu

            • Naši žiaci sa v utorok 12.10.2021 zúčastnili okresného kola v cezpoľnom behu 

              žiakov stredných škôl v Kremnici

              Súťažilo sa v kategórii jednotlivcov a v družstvách.

              Družstvo našej školy v zložení : Patrik Antal, Adam Dolnický a Rastislav Pavlík skončili na 2. mieste a v súťaží jednotlivcov obsadil Dolnický Adam tiež pekné 2. miesto.

              Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a gratulujeme k dosiahnutému umiestneniu.    

            • Aj takto sa učíme na hodine angličtiny

            • Žiaci na hodine anglického jazyka pracovali v skupinách s textom a tvorili pojmovú mapu, na základe ktorej vedeli žiaci predpovedať budúcnosť v rôznych oblastiach bežného života.

            • Školské kolo  ZENIT v strojárstve 2021

            • Dňa 27.9.2021 sa uskutočnilo na našej škole  školské kolo  ZENIT v strojárstve,  zúčastnila sa ho trieda III.A odboru: operátor strojárskej výroby v kategórii R (ručné spracovanie)

               

              Vyhodnotenie súťaže zenit v STROJÁRSTVE:

               

              1.    Karol Tegelhoff
              2.    Peter Kaintz
              3.    Mário Laky

               

              Všetkým zúčastneným ďakujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšej súťaži.

               

            • Dôležitý oznam

            • Vážení rodičia,

              keďže Ministerstvo školstva nás požiadalo o informáciu o použití antigénových testov /s negatívnym aj pozitívnym výsledkom/, prosíme Vás, nezabudnite nahlásiť vykonanie testu cez internetovú žiacku knižku v EDUPAGE.

              Postup pre rodiča: 

              - prihláste sa do žiackej knižky

              - kliknite na hlavné menu vľavo hore a zvoľte položku "žiadosť/vyhlásenie"

              - kliknite na tlačidlo +, ktorým sa pridávajú vyhlásenia

              - z druhov vyhlásení vyberte "Domáci Ag test"

              - stlačte uložiť.

              Tým žiakom, ktorí budú mať vykonané 4 testy a budú ich mať zaevidované cez EDUPAGE môže škola, na základe pokynov Ministerstva školstva vydať ďalších 5 ks AG samotestov.

              Zároveň prosíme rodičov, ktorí ešte AG samotesty nedostali, aby svoj záujem nahlásili triednemu učiteľovi do zajtra 01.10.2021.Ďakujeme za spoluprácu.

            • Biela pastelka

            • Aj v tomto roku sa naša škola  zapojila do verejnej zbierky BIELA PASTELKA. Naši dobrovoľníci zbierali v škole aj v uliciach mesta dobrovoľné finančné príspevky a za odmenu dávali darcom biele pastelky ako symbol sveta nevidiacich a výraz ľudskej solidarity a dobrej vôle.

              Biela pastelka je verejná zbierka, ktorej cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

              Za všetky príspevky ĎAKUJEME.

            • Týždeň dobrovoľníctva

            • Naša Žiacka rada sa v septembri zapojila do celoslovenskej akcie "Týždeň dobrovoľníctva", ktorú zastrešuje Centrum voľného času v Žiari nad Hronom. V priebehu tohto týždňa študenti z II.AP a III.AP triedy pod vedením koordinátorky Žiackej rady pomohli vyčistiť ihrisko v areáli školy. Teraz, po vyčistení, môžu túto plochu využívať študenti počas prestávok aj vo voľnom čase na rôzne športové aktivity.

               

            • Nové technologické vybavenie v dielňach školy

            • V rámci projektu „Škola inovujúca praktické vyučovanie – atraktívna pre žiaka, potrebná pre trh práce“, ktorý realizujeme z prostriedkov ESF s cieľom skvalitniť vybavenie odborných učební a dielní nám boli dodané poloautomatické obrábacie stroje – 2 sústruhy a 1 frézka, ktoré budú využívať žiaci odborov operátor strojárskej výroby mechanik nastavovač, programátor obrábacích strojov pri získavaní zručností v základoch strojového obrábania. V najbližších dňoch bude dodaná ďalšia poloautomatická frézka OPTI mill a CNC sústruh s CNC frézkou, čím dielne školy získajú zariadenia porovnateľné s dnes používanými zariadeniami  v moderných  výrobných prevádzkach.

            • DÔLEŽITÝ OZNAM

            • Žiadame žiakov školy a ich zákonných zástupcov, aby v prípade karantény žiaka alebo ochorenia žiaka na COVID-19, okamžite informovali triednych učiteľov, prípadne sekretariát školy na tel. č. 045/67 333 94. Táto nahlasovacia povinnosť bude platná až do odvolania, nakoľko škola musí pravidelne informovať Ministerstvo školstva o vývoji epidemiologickej situácie.

            • Veľká gratulácia našim žiakom z triedy 1.AM

            • V mesiaci máj 2021 sa žiak Adam Dolnický zúčastnil Majstrovstiev Európy a Majstrovstiev Sveta v karate . Stal sa Majstrom Európy a Majstrom Sveta v karate vo vekovej kategórii juniorov do 18 rokov. V tomto roku 2021 boli takmer všetky súťaže on-line. V on-line súťažiach to bolo iba o ukážkach techníky. V normálnom zápase by išlo o taktiku, klamanie súpera a samozrejme aj o šťastie. Podľa slov Adama - tieto víťazstvá pre neho  veľa neznamenajú ale teší sa, že budúci rok že sa  zúčastni  znovu tvárou v tvár súperom.

              Video Adama Dolnického zo súťaže MS: https://www.dropbox.com/s/ybon9upgw52hw9w/398-21311-3537-1-20210527073900.MTS?dl=0

              Dňa 19.6.2021 sa žiak Tomáš Protus zúčastnil Majstrovstiev Slovenska v pretláčaní rukou v Revúcej.  Súťažil vo vekovej kategórii juniorov do 18 rokov do 65kg, na pravú aj ľavú ruku. Umiestnil sa ako druhý v obidvoch kategóriach. Tomuto športu sa venuje len krátke obdobie. Tomáš je rád, že sa mohol hneď zo začiatku športovej kariéry zúčastniť MS a získať tak cenné skúsenosti. Tomáš dúfa že budúci rok sa  zúčastni znovu.

            • Upravený časový rozvrh vyučovacích hodín 

            • Z dôvodu vysokých denných teplôt bude časový rozvrh upravený nasledovne. Tento rozvrh bude platiť do odvolania. V dielňach bude skrátené vyučovanie do 13:00 hod. tiež do odvolania.

               Teoretické vyučovanie:

              1. hodina:        7,30 – 8,15 hod.

              2. hodina:        8,20 – 8,50 hod.

              3. hodina:        9,00 – 9,30 hod.

                   desiatová prestávka : 9,30 – 9,45 hod.

                   4. hodina:          9,45  – 10,15 hod.

                   5. hodina:         10,25 – 10,55 hod.

                  obedová  prestávka (35min.)

                    6. hodina:         11,30 – 12,00 hod.

                     7. hodina:          12,05 – 12,35 hod.

                     8. hodina:          12,40 – 13,10 hod.

            • Maturitné skúšky

            • Aj keď v tomto školskom roku sa klasické maturitné skúšky nekonali, naši žiaci si predsa vyskúšali ich ,,príchuť“. Dňa 08.06.2021 sa pred maturitnú komisiu postavilo 5 žiakov, ktorí maturovali z cudzieho jazyka na vyššej úrovni B2 ako ostatní. Maturitné skúšky z matematiky boli dobrovoľné a absolvovalo ich 7 žiakov, ktorí chcú ďalej pokračovať v štúdiu na vysokej škole technického smeru. Všetci žiaci zmaturovali a touto cestou im gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

            • Lukáš Hanák - víťaz súťaže ŠVOČ na Fakulte techniky vo Zvolene

            • Lukáš Hanák  sa umiestnil na 1.mieste 20.ročníka fakultného kola  ŠVOČ na Fakulte techniky  vo Zvolene v sekcii stredné školy. Zároveň získal aj ocenenie Zväzu Slovenskej zváračskej spoločnosti,  spolu s ďalšími dvoma študentmi vysokej školy. Súťažil s prácou Triediaca automatická linka, s ktorou vyhral aj školské  kolo SOČ v odbore tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie a postúpil do krajského kola.

              Študenti prezentovali online svoje práce v dvoch kategóriách, a to Stredné školy a Výrobná technika a Ekotechnika. Hodnotiaca komisia brala do úvahy aktuálnosť témy, úroveň vyhodnocovania vlastných výsledkov, formálnu úroveň práce, ako aj úroveň samotnej prezentácie. Zúčastnení študenti prezentovali svoje práce, ktoré boli po odbornej stránke na vysokej úrovni. O výsledkoch v jednotlivých sekciách a oceneniach pre úspešných študentov informoval prodekan pre VVČ a DŠ doc. Ing. Peter Koleda, PhD. za prítomnosti dekana Fakulty techniky doc. Ing. Pavla Beňa, PhD..

              V Sekcii stredné školy sa umiestnili nasledujúci študenti:

              1 . miesto: Lukáš Hanák – Triediaca automatická linka (Súkromná SOŠ technická - Žiar nad Hronom),

              2. miesto: Slavomír Gubán – Generátor funkcií do 8 MHz (Stredná priemyselná škola dopravná vo Zvolene),

              3. miesto: Sandra Babinská – Plastové odpady a ich využitie v asfaltových cestách (Stredná priemyselná škola dopravná vo Zvolene).

              V Sekcií Výrobná technika a Ekotechnika:

              1. miesto: Bc. Karolína Dvorštiaková - Korózna odolnosť vysoko-entropických zliatin (Ústav materiálov, Materiálovo-technologická fakulta STU v Trnave),

              2. miesto: Bc. Pavol Krnáč – Konštrukčný návrh prídavného zariadenia na drvenie kameňa a betónu pre použitie na mobilných bagroch (Fakulta techniky, Technická univerzita vo Zvolene),

              3. miesto: Bc. Marián Pavlík - Vplyv parametrov zvárania elektrónovým lúčom na vlastnosti preplátovaných zvarových spojov kombinácie meď – austenitická nehrdzavejúca oceľ (Ústav výrobných technológií, Materiálovotechnologická fakulta STU v Trnave). 

            • Výberové konanie na pozíciu riaditeľa školy

            • InTech Žiar nad Hronom z.p.o., 

              Priemyselná 12, 965 01 Žiar nad Hr onom

               

               v súlade s § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení platných predpisov

               

              vyhlasuje výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa školy:
              Súkromná stredná odborná škola technická, Dr. Janského 10, 965 01 Žiar nad Hronom

               

              Kvalifikačné predpoklady uchádzača na vykonávanie pozície riaditeľa školy podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o  kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov:

              • Vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a odbor vzdelania pre uvedený druh školy   pedagogický smer, alebo  doplnkové pedagogické štúdium
              • Absolvovanie 1. atestácie pre príslušnú kategóriu a podkategóriu pedagogických zamestnancov
              • Najmenej 10 rokov pedagogickej činnosti

               

              Ďalšie požadované predpoklady:

              • Spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu
              • Bezúhonnosť
              • Zdravotná spôsobilosť
              • Ovládanie štátneho jazyka,
              • Ovládanie cudzieho jazyka výhodou
              • Riadiace, komunikačné a organizačné zručnosti
              • Osobnostné predpoklady pre prácu s ľuďmi
              • Pedagogická prax na odbornej škole s duálnym a technickým vzdelávaním
              • Skúsenosti s prípravou a realizáciou rozvojových projektov
              • Prax v riadení školy alebo školských procesov
              • Využívanie PC a internetu na dobrej používateľskej úrovni
              • Vodičský preukaz skupiny B výhodou

               

              Zoznam dokladov, ktoré treba pripojiť k prihláške do výberového konania:

              • Motivačný list
              • Doklad o dosiahnutom stupni vzdelania, vrátane vysvedčenia o štátnych skúškach, doklad o absolvovaní DPŠ
              • Potvrdenie o pedagogickej praxi
              • Doklad o absolvovaní 1. atestácie
              • Odpis z registra trestov (nie starší ako tri mesiace)
              • Profesijný štruktúrovaný životopis
              • Písomný návrh koncepcie rozvoja školy na obdobie 5 rokov v rozsahu max. 5 strán textu
              • Hodnotenie riaditeľom školy, kde predtým uchádzač pôsobil
              • Čestné vyhlásenie uchádzača na použitie osobných údajov pre potreby výberového konania v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

               

              Odmeňovanie:

              • Podľa zákona č. 553/2003 Z z. v znení neskorších predpisov a Nariadenia vlády SR č. 354/2018  Z .z

              Informácie o škole a zriaďovateľovi pre potreby prípravy koncepcie rozvoja je možné čerpať z internetovej stránky školy. Ďalšie informácie a konzultáciu na požiadanie poskytne riaditeľ združenia, kontakt: 0905927774. Predpokladaný nástup do funkcie je 1. september 2021.

               

              Prihlášky s požadovanými materiálmi a s úradne overenými fotokópiami dokladov o vzdelaní je potrebné doručiť najneskôr do 24. 6. 2021  na adresu zriaďovateľa školy: InTech Žiar nad Hronom z.p.o., Priemyselná 12, 965 01 Žiar nad Hronom v zalepenej obálke s výrazným označením „Výberové konanie riaditeľ/riaditeľka SSOŠT“. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo zaradiť do výberového konania uchádzačov na základe posúdenia splnenia požadovaných podmienok.

              Zverejnené dňa: 02.06.2021

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola technická
      • Telefón a fax sekretariát: +421 45 6733394, +421 45 6733026
      • +421 45 6733394 +421 45 6733026
      • +421 45 6016100
      • Ing. Ingrid Astachová
      • Ing. Andrea Kosorinská
      • Ing. Eva Šusterová
      • Ľubomír Kršjak
      • Mgr. Vladimír Salaj +421 905 602 885
      • ssostzh.personalne@ gmail.com
      • Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom 965 01 Slovakia
      • 45022631
    • Prihlásenie