• Novinky

            • Dotkni sa techniky na technickej škole

            • V priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy technickej sa 23.septembra uskutočnilo podujatie s názvom Dotkni sa techniky. Určené bolo žiakom základných škôl ale aj širokej verejnosti.

          • Týždeň dobrovoľníctva
            • Týždeň dobrovoľníctva

            • V spolupráci s Mestským mládežníckym parlamentom sme sa v rámci týždňa dobrovoľníctva opäť posnažili a tak trochu spestrili lavičky v blízkom okolí.

              Foto

          • Prednáška o kyberšikane
            • Prednáška o kyberšikane

            • Kyberšikanovanie bolo hlavnou témou prednášky s názvom Narodení pre výhru. Úvodný mesiac nového školského roka sme teda začali tak trochu poučne. Informácie o kyberšikanovaní, s ktorým má sama skúsenosti, poskytla mladá raperka Aless, ktorá sa venuje téme šikany aj vo svojej tvorbe.

          • Víťazi turnaja Counter-Strike: Global Offensive
            • Víťazi turnaja Counter-Strike: Global Offensive

            • 12.10.2016 sa v Mestskej obývačke konal turnaj hry Counter-Strike: Global Offensive. Ako aj minulý rok, tak aj tento sme v ňom mali svoje zastúpenie. Tentoraz až v dvoch tímoch. Svoju vlaňajšiu pozíciu si udržal a zvíťazill tím SSOŠT, v zastúpení Marek Gašparík, Patrik Štefanka, Erik Hirschner, Gregor Snapko a – výpomoc – Matej Baláž.Gratulujeme.

              Foto

          • Navštívili sme medzinárodný veľtrh elektrotechniky, energetiky, elektroniky, automatizácie, osvetlenia a telekomunikácií ELO SYS v Trenčíne
            • Navštívili sme medzinárodný veľtrh elektrotechniky, energetiky, elektroniky, automatizácie, osvetlenia a telekomunikácií ELO SYS v Trenčíne

            • Dňa 12.10.2016 sa triedy II.AP, III.AP a IV.AM z odboru Elektrotechnika  a odboru Mechanik - Mechatronik zúčastnili medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, energetiky, elektroniky, automatizácie, osvetlenia a telekomunikácií na výstave ELOSYS v Trenčíne.

              Na veľtrhu ELO SYS sa tento rok prezentovalo 96 firiem zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Nemecka a Bulharska. Prezentáciu vystavovateľov dopĺňal atraktívny sprievodný program, na príprave ktorého sa podieľajú  odborní garanti veľtrhu - Slovenský elektrotechnický zväz – Komora elektrotechnikov Slovenska, Slovenská technická univerzita v Bratislave, Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave, Trenčianska univerzita A. Dubčeka v Trenčíne, Únia slovenských elektrotechnikov, Zväz elektrotechnického priemyslu SR a Žilinská univerzita v Žiline - Elektrotechnická fakulta.

              Naši študenti mali možnosť vidieť a oboznámiť sa s veľkým výberom elektrických, elektronických zariadení, stretnúť sa so zástupcami vysokých škôl odborného zameranie, ale taktiež mali možnosť sa osobne kontaktovať s predstaviteľmi vystavovaných firiem, čo im umožnilo získať rozhľad a predstavu o možnom uplatnení sa v odbore.

               

          • DOTKNI SA TECHNIKY
            • DOTKNI SA TECHNIKY

            • V Žiari nad Hronom bol Deň techniky

              Na pôde Súkromnej strednej odbornej školy technickej v Žiari nad Hronom sa dňa 23.9.2016 konal I. ročník Dňa techniky pod názvom „Dotkni sa techniky“. Nosnou témou tohto podujatia sa stala technika a jej inovácie. Cieľom bolo predovšetkým popularizovať techniku, pritiahnuť pozornosť verejnosti, najmä detí a mladých k tejto sfére a vzbudiť záujem o jej štúdium. Približne 600 žiakov z okolitých základných škôl a široká verejnosť prekročilo ,,brány školy", kde objavovali a spoznávali svet techniky.

              Podujatia sa zúčastnili významné firmy a 3 vysoké školy, zaoberajúce sa špičkovými technológiami a inováciami v oblasti techniky. Veľkou atrakciou pre žiakov boli kráčajúce roboty typu hexapod, biped, humanoidný robot NAO a ďalšie z Národného centra robotiky (FEI STU BA), Fakulta enviromentálnej a výrobnej techniky TU Zvolen prezentovala simuláciu dynamiky motorového vozidla vo virtuálnej realite, Technická univerzita Košice umožnila žiakom vyskúšať si chemické pokusy a  periodickú interaktívnu tabuľku.  Návštevníci mohli vidieť využitie elektrických pohonov pneumatiky pomocou programovateľných automatov, ktoré predviedla firma FESTO. RC auto na vodíkový pohon, magnetické delo a termovíziu predstavila firma Kvant s.r.o.  S možnosťou tvorby a výroby rôznych predmetov a materiálov na 3D tlačiarni prišla firma FabLab.

              Škola umožnila žiakom ZŠ a popoludní aj širokej verejnosti nahliadnuť do kvalitne vybavených učební, ktoré zvyšujú úroveň vzdelávania na škole.  Žiaci si mohli vyskúšať  fyzikálne a chemické pokusy – napr. recykláciu mobilného telefónu, zostrojenie jednoduchého elektrického zariadenia - ,,blikač“, kreslenie pomocou moderných 2D a 3D grafických systémov, meranie na digitálnych meracích prístrojoch, programovanie CNC strojov, skladanie elektrických obvodov pomocou výukových systémov DOMINOPUTER, LEGO, EAGLE, 2D simuláciu elektrických obvodov výučbovým systémom UniTrain a iné technické možnosti a zaujímavosti.

              Organizátorom podujatia bolo okrem Súkromnej strednej odbornej školy technickej združenie InTech, ktoré školu zriaďuje, najmä firmy: Sapa Profily, Fagor Ederlan Slovensko, Slovalco, Nemak Slovakia, Remeslo strojal a Tubapack. Uvedené firmy ponúkajú spolu so školou duálne vzdelávanie a zamestnávajú jej absolventov. Škola má vypracovaný systém, kde metódy praktickej výučby sú nastavené tak, aby absolventi školy nemali problém s uplatnením  a zabezpečuje ich  umiestnenie na požadované pracovné pozície vo firmách.

              Prvý žiarsky Deň techniky ponúkol okrem atraktívnych technických ukážok aj zaujímavý kultúrny program. Vystúpila mladá skupina Virvar, ktorej členmi sú aj študenti Súkromnej strednej odbornej školy technickej, ukážky bojových umení predviedli karatisti, ktorí trénujú v priestoroch školy. Návštevníci mohli vidieť ako zvláda pretekársku motokáru na pripravenej trati 4-ročný Lukáško Konopka, ako aj pozrieť si pretekárske motorky v akcii. Popri všetko mali žiaci ZŠ možnosť sa zapojiť aj do tomboly, v ktorej boli zaujímavé ceny.

              Vzhľadom na vysoký záujem žiakov i verejnosti organizátori počítajú s prípravou tohto (zatiaľ malého) festivalu techniky aj na budúci rok.

              Fotoalbum

          • Exkurzia v Čistiarni odpadových vôd
            • Exkurzia v Čistiarni odpadových vôd

            • Žiaci I.AP sa zúčastnili v stredu 15. júna exkurzie v Čistiarni odpadových vôd v Žiari nad Hronom. Náš sprievodca nám porozprával všetko o postupe čistenia splaškových vôd, a postupne sme si prezreli všetky stupne čistenia vody. Našu exkurziu sme zakončili v riadiacom stredisku, kde si žiaci mohli na elektronickom paneli pozrieť ešte raz schému celého postupu čistenia vody. Na záver exkurzie sa rozprúdila živá diskusia o fungovaní celej čistiarne a o možnostiach zamestnania sa na podobnej prevádzke.

              Foto

          • Osvedčenie k výučnému listu od Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory
            • Osvedčenie k výučnému listu od Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory

            • Slovenská obchodná a priemyselná komora, ktorá je garantom ukončovania štúdia na stredných odborných školách, každoročne udeľuje najlepším maturantom osvedčenia, ktoré ich zvýhodňujú na trhu práce. Tento školský rok slávnostne odovzdal osvedčenia SOPK Ing. Peter Krčmár, technický riaditeľ spoločnosti Remeslo strojal 7 žiakom. Z odboru mechanik mechatronik získali osvedčenie - Paul Beňo, Patrik Krátky, Marek Lukáč, Martin Pinka a Šimon Sobôtka a z odboru mechanik počítačových sietí - Maroš Michňa a Dávid Necpál.

                              Osvedčenie k výučnému listu od Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory získavajú žiaci, ktorí študovali v študijnom odbore s maturitným vysvedčením a výučným listom, zmaturovali z teoretickej aj praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky najhoršie na 2 a na odbornom výcviku počas celého štúdia mali priemer do 2,00 získali. Toto osvedčenie im pomôže pri nástupe do zamestnania deklarovať, že patrili vo svojom odbore k tým najúspešnejším žiakom.

              Foto

          • Vyhodnotenie medzinárodnej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN
            • Vyhodnotenie medzinárodnej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN

            • Do súťaže, ktorú v SR organizuje nezisková organizácia Talentída, sa na Slovensku v školskom roku 2015/2016 zapojilo 55 863 žiakov.

              V kategórii Kadet 012:          2 968 súťažiacich

              V kategórii Junior 034:          1 656 súťažiacich

              Počet súťažiacich z našej SSOŠT: 33,  z toho úspešní riešitelia: 8

              Kadet 012:  22 žiakov, z toho úspešní riešitelia: 3

               

              Úspešní riešitelia:    1. Filip Horváth – II. AP -  459. – 499. miesto vo svojej kategórii v SR        z 2 968 súťažiacich

              2. Jakub Rajnoha – II. AM - obsadil 459. - 499. miesto z 2 968 súťažiacich 

              3. Denis Blahyj – II. AM - obsadil 585. - 614. miesto z 2 968 súťažiacich

              Junior 034: 11 žiakov, z toho úspešní riešitelia: 5

               

                                           

              Úspešní riešitelia:     1. Dávid Necpál – IV. AC - 54. – 63. miesto vo svojej kategórii v SR z 1 656 súťažiacich, za najviac získaných bodov v rámci našej školy sa stal aj školským šampiónom

               2. Lukáš Číž – III. AP – 95. – 111. miesto vo svojej kategórii v SR z 1 656       súťažiacich

               3. Michal Sedliak – IV. AP- 134. - 151. miesto z 1 656 súťažiacich

               4. Martin Pinka – V. AM – 182. – 197. miesto z 1 656 súťažiacich

               5. Marek Oslanec -  III. AP – 198. – 218. miesto z 1 656 súťažiacich

               

              OCENENIE NAŠICH ŽIAKOV:

              8 úspešní súťažiaci získali diplom úspešného riešiteľa.

              Dávid Necpál súčasne aj diplom školského šampióna a vecnú odmenu. Spomedzi školských šampiónov je zaradený do žrebovania o notebook. Majiteľov ďalších dvoch notebookov vyžrebujú organizátori súťaže spomedzi ostatných súťažiacich v polovici mája.

              Lukáš Číž a Michal Sedliak získali okrem diplomu úspešného riešiteľa aj vecnú cenu.

              Ostatní 25 súťažiaci získali účastnícky diplom.

              Všetkým súťažiacim a oceneným blahoželáme.

          • Prezident SR Andrej Kiska vyzdvihol duálne vzdelávanie na našej škole
            • Prezident SR Andrej Kiska vyzdvihol duálne vzdelávanie na našej škole

            • Prezident SR Andrej Kiska navštívil našu školu 18.mája 2016. Bolo to prvýkrát od vzniku súkromnej školy, čo ju navštívil ústavný činiteľ. Po krátkom, ale veľmi srdečnom zvítaní sa so študentmi vo vestibule školy prezident rozprával s vedením školy a so zástupcami združenia InTech  p. J.Pittnerom a p. M.Pecníkom. Rozprávalo sa o tom, prečo sa firmy rozhodli zriadiť školu, ako firmy školu podporujú, v čom vidia význam duálneho vzdelávania firmy a v čom škola. Na rad prišli aj veci, ktoré škola a InTech pociťujú v zákone o odbornom vzdelávaní ako problematické a navrhnú ich zmeniť.

              Prezident vyzdvihol našu školu ako inštitúciu, kde sme úspešne rozbehli proces duálneho vzdelávania a prípravy odborníkov podľa potrieb výrobnej praxe. "Takýto postup vytvára predpoklady pre to, aby sa nezamestnanosť držala na nízkej úrovni. V súčasnosti u nás nastal pokles študentov technických škôl. Máme obrovský počet gymnázií a klesá nám počet technických škôl. Motiváciu žiakov tejto školy by bolo treba preniesť aj na iných študentov," povedal prezident. (Zdroj: SITA)

              Po skončení rokovania  sa prezident zapísal do pamätnej knihy školy a riaditeľka školy mu odovzdala dar – olovničku a kladivko z mosadze, ktoré pre prezidenta vyrobili študenti školy.

              Učebňami CNC techniky a mechatroniky prezidenta previedli študenti školy. Pán prezident sa  veľmi živo zaujímal najmä o ich úspechy a študentské práce.

              V  diskusii so študentmi sa prezident zaujímal o to, prečo sa rozhodli práve pre technické odbory. Ako povedal, cieľom je preniesť túto motiváciu aj na ďalších ľudí. „Naši zamestnávatelia veľmi potrebujú a už im chýbajú takéto technicky vzdelané kádre,“ pripomenul prezident. (Zdroj: www.prezident.sk). V závere návštevy ho niektorí študenti požiadali o možnosť urobiť si s pánom prezidentom selfie, s čím pán prezident bez problémov súhlasil.

              Foto

            • Technické lýceum v školskom roku 2016/2017 bude otvorené s podporou firiem. Štúdium je bezplatné. 

              Ďalšie informácie nájdete tu.

          • Fantastický úspech našich študentov v súťaži „3D MODELOVANIE V SOLIDWORKS“
            • Fantastický úspech našich študentov v súťaži „3D MODELOVANIE V SOLIDWORKS“

            • V Trenčíne sa 11.mája 2016 uskutočnila  súťaž „3D modelovanie v SOLIDWORKS“. Do súťaže sa prihlásilo 18 študentov zo Slovenska.

              SSOŠT Žiar nad Hronom reprezentovali študenti:

              Martin Pinka (V.AM)- získal skvelé 1. miesto. Blahoželáme!

              Šimon Sobôtka (V. AM)- získal skvelé 2.miesto. Blahoželáme!

              Marek Lukáč ( V.AM)- získal pekné 12.miesto. Blahoželáme!

              Študentom patrí veľké poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy. Dosiahnuté úspechy budú určite veľkou motiváciou aj pre ďalších študentov SSOŠT Žiar nad Hronom.

              Foto

              diplomy: Pinka, Sobôtka

               

               

          • VÝSLEDKY SOČ V STROJÁRSTVE  NA SSOŠ TECHNICKEJ       ŽIAR NAD HRONOM
            • VÝSLEDKY SOČ V STROJÁRSTVE NA SSOŠ TECHNICKEJ ŽIAR NAD HRONOM

            • Na SSOŠ TECHNICKEJ  bol úspešný žiak Šimon Sobôtka(V.AM), s prácou pod názvom „Návrh pásovej píly na kov“, v skupine Strojárstvo, hutníctvo, doprava, s konzultantom- Ing. Lenka Kováčová.

              V krajskom kole v Banskej Bystrici získal Šimon Sobôtka (V.AM)-krásne 2.miesto. Blahoželáme!

              Celoštátne kolo v Bratislave  sa konalo 27.- 29.apríla 2016.  Napriek tomu, že  náš žiak nezískal popredné umiestnenie, patrí mu veľká vďaka za skvelú reprezentáciu SSOŠT Žiar nad Hronom.

            • pre žiakov, ktorí sa zúčastnili prijímacích skúšok v 2.termíne (štvrtok 12.5.2016):

              v pondelok 16.5.2016  od 7.30 do 15.30

              Náhradné termíny pre všetkých žiakov:

              v piatok 20.5.2016 od 7.30 do 15.30

              v pondelok 23.5.2016  od 7.30 do 15.30

            • Zápisy sa uskutočnia pre žiakov, ktorí sa zúčastnili prijímacích skúšok v 1.termíne (pondelok 9.5.2016):

              v piatok 13.5.2016 od 7.30 do 15.30

              v pondelok 16.5.2016  od 7.30 do 15.30

               

          • Celoeurópska matematická súťaž PANGEA 2016
            • Celoeurópska matematická súťaž PANGEA 2016

            • Poslanie súťaže: Vychovať kvalitného človeka.

              Heslo súťaže: „ Najlepšia investícia do budúcnosti, je investícia do vzdelania. “

              Je určená žiakom 1., 2. a 3. ročníka.

              Súťaž je organizovaná na Slovensku už piaty rok.

              1. kolo – riešenie úloh na stredných školách od  04. 04. 2016

              Finále  sa uskutoční dňa 2. júna 2016 v Bratislave so záverečným ceremoniálom

              Naši žiaci riešili úlohy 04. 04. 2016

              Počet súťažiacich z našej SSOŠT: 30

              1. ročník – 15 žiakov

              2. ročník –   8 žiakov

              3. ročník –   7 žiakov

              Veríme, že si naši žiaci otestujú svoje matematické znalosti aj v ostatných kolách.

              Výsledky žiakov budú zverejnené najneskôr do 16. apríla 2016 na www.pangea-sutaz.sk 

              Foto

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola technická
      • Telefón a fax sekretariát: +421 45 6733394, +421 45 6733026
      • +421 45 6733394 +421 45 6733026
      • +421 45 6016100
      • Ing. Ingrid Astachová
      • Ing. Andrea Kosorinská
      • Ing. Eva Šusterová
      • Ľubomír Kršjak
      • Mgr. Vladimír Salaj +421 905 602 885
      • ssostzh.personalne@ gmail.com
      • Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom 965 01 Slovakia
      • 45022631
    • Prihlásenie