• Novinky

          • Odbory Elektrotechnika a Mechanik mechatronik sa zúčastnili na odbornej elektrotechnickej výstave ELOSYS v Trenčíne
            • Odbory Elektrotechnika a Mechanik mechatronik sa zúčastnili na odbornej elektrotechnickej výstave ELOSYS v Trenčíne

            • Dňa 16.10.2014 sa triedy III.AP, III.AM a IV.AP z odboru ElektrotechnikaMechanik mechatronik zúčastnili  na odbornej elektrotechnickej výstave ELOSYS v Trenčíne, ktorej hlavnou témou bola tento rok mobilná robotika. Výstava sa niesla pod záštitou ministra hospodárstva Pavla Pavlisa, odborných garantov napr. Zväz elektrotechnického priemyslu, Únia slovenských elektrotechnikov, Komora elektrotechnikov Slovenska, VŠ technického zamerania ale aj zastúpenie elektrotechnikov z Čiech a poľska

              Počas štyroch dní bola prezentovaná Mobilná robotika formou odborných prednášok, prezentovaných FEI STU Bratislava, uskutočnili sa rôzne odborné semináre z elektrotechnických, informačných a energetických odborov, ako aj konferencie, panelové diskusie odborníkov a v posledný deň sa uskutočnilo finále technickej súťaže mladých elektrotechnikov. Naši študenti mali možnosť vidieť a oboznámiť sa s veľkým výberom elektrických, elektronických zariadení, stretnúť sa so zástupcami vysokých škôl odborného zameranie, ale taktiež mali možnosť sa osobne kontaktovať s predstaviteľmi vystavovaných firiem, čo im umožnilo získať rozhľad a predstavu o možnom uplatnení sa v odbore.

          • SSOŠT pôsobí od 1.10.2014 ako „Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre strojárstvo a elektrotechniku v hutníckom priemysle“.
            • SSOŠT pôsobí od 1.10.2014 ako „Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre strojárstvo a elektrotechniku v hutníckom priemysle“.

            • O tomto pôsobení rozhodla odborná komisia Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (ďalej SOPK) na svojom zasadnutí dňa 26.9.2014. Podkladom k rozhodnutiu bola žiadosť školy – projekt, v ktorom musela škola preukázať plnenie hodnotiacich kritérií stanovených stavovskými a profesijnými organizáciami.

              Pôsobenie školy ako Centra odborného vzdelávania a prípravy (ďalej OVP) je označením úrovne kvality pôsobenia školy v oblasti odborného vzdelávania a prípravy a vyjadruje, že:

              a)      škola spolupracuje so Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou a so zamestnávateľmi,

              b)      škola má moderné technologické zariadenia, ktoré sú súčasťou normatívu materiálno-technického a priestorového zabezpečenia v rozsahu odporúčaného vybavenia,

              c)      škola spĺňa požiadavky SOPK na kvalitu odborného vzdelávania a prípravy.

               

              Získanie známky kvality od SOPK je pre školu ocenením jej 6-ročnej práce na kvalite poskytovaného odborného vzdelávania a veľmi dobrej spolupráce s priemyselnými spoločnosťami a ďalšími partnermi školy, predovšetkým zo združenia InTech. Škola bude na kvalite vzdelania pracovať veľmi intenzívne i naďalej, pretože možnosť používať označenie Centrum OVP získava škola na obdobie 5 rokov, po ktorom bude musieť opätovne preukázať plnenie všetkých stanovených kritérií.

              BT

            • SSOŠT v spolupráci so spoločnosťami združenia InTech ponúka od septembra 2014 duálne vzdelávanie

            • Dňa 1. septembra 2014 odštartoval na Slovensku unikátny projekt zavedenia systému duálneho vzdelávania na vybraných 21 školách pod gesciou Národného projektu Rozvoj stredného odborného vzdelávania, ktorý sa týmto dostáva do svojej najdôležitejšej fázy.

              Duálne vzdelávanie je systém odborného vzdelávania a prípravy na výkon povolania, ktorý sa vyznačuje najmä úzkym prepojením všeobecného a odborného teoretického vzdelávania s praktickou prípravou u konkrétneho zamestnávateľa. Výučba v škole sa strieda s praktickým vyučovaním v priestoroch zamestnávateľa. Duálne vzdelávanie tak zabezpečuje, že vzdelávanie a príprava žiaka na výkon povolania plne zodpovedajú požiadavkám praxe u zamestnávateľa.

              Duálne vzdelávanie – kombinácia teórie a praxe - sa môže uplatňovať tak v učebných ako aj v študijných odboroch a to vo všetkých stupňoch vzdelania, ktoré poskytuje stredoškolské odborné štúdium.

              Hlavné prvky systému duálneho vzdelávania, ktoré budú od 1. septembra 2014 overované sú:

              • Zmluva o duálnom vzdelávaní – ide o zmluvu, ktorá je medzi zamestnávateľom a školou a zabezpečuje spoluprácu pri poskytovaní praktického vzdelávania žiakov u zamestnávateľov
              • Učebná zmluva – predstavuje zmluvu medzi zamestnávateľom a žiakom o praktickom vzdelávaní u zamestnávateľa
              • Prax u zamestnávateľa

               

                          SSOŠT ako jedna z 21 vybratých škôl overuje duálne vzdelávanie v učebnom odbore Operátor strojárskej výroby a v študijných odboroch Mechanik mechatronik a Mechanik nastavovač. V súčasnej dobe škola v spolupráci s firmami združenia InTech  umiestňuje žiakov 1. a 2. ročníka do firiem, ktoré s nimi  uzatvoria učebné zmluvy. Firmy sa stanú garantmi ich prípravy na povolanie. Podpísanie učebných zmlúv medzi žiakmi a firmami je  plánované na mesiac november.  

                          Učitelia a majstri odborného výcviku intenzívne komunikujú s technikmi a inštruktormi jednotlivých  firiem o obsahu praktického a teoretického vyučovania, tak aby bol v súlade s požiadavkami firiem na vedomosti a zručnosti absolventov. Spoločne sa pripravujú pracovné zošity na výučbu odborného výcviku a normatívy materiálno - technického vybavenia pre zabezpečenie požadovanej náplne praktického i teoretického vzdelávania.

                          V najbližších dňoch sa bude v spolupráci školy a spoločností InTech realizovať náborová činnosť žiakov pre budúci školský rok. Systém duálneho vzdelávania  bude škola  propagovať informovaním rodičov žiakov súčasných deviatakov, informovaním výchovných poradcov na základných školách, informovaním centier pedagogicko-psychologického poradenstva,  na podujatí  Poznaj svoje možnosti, exkurziami žiakov v jednotlivých spoločnostiach, na dni otvorených dverí na SSOŠT a  na prezentáciách „Stredoškolák“ v Žiari nad Hronom a vo Zvolene.

                          Duálne vzdelávanie poskytne žiakom veľkú príležitosť pre kvalitnú odbornú prípravu a získanie zamestnania zodpovedajúceho ich vzdelaniu.

               

               

               

            • Duálne vzdelávanie a prijímanie žiakov na SSOŠT pre školský rok 2015/2016

            • Žiakov 9. ročníka a ich rodičov čaká už v tomto školskom roku nový systém prijímania na našu strednú odbornú školu do duálneho vzdelávania. Žiak si okrem odboru strednej školy vyberie aj firmu, ktorá ponúka v tomto odbore aj podpísanie učebnej zmluvy.  Odbory pre podpísanie učebnej zmluvy budú od novembra zverejnené na internetových stránkach firiem i na stránke SSOŠT Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom.  Konečný výber žiakov pre podpísanie učebnej zmluvy bude vo firmách, pričom firma zohľadní záujem aj takého žiaka, ktorého rodinní príslušníci vo firme pracujú.

               

              Zjednodušený postup prijímania žiaka

               

              SSOŠT v Žiari nad Hronom spolupracuje pri overovaní duálneho vzdelávania s firmami: Slovalco, a.s., Žiarska hutnícka spoločnosť, a.s., Remeslo strojal, s.r.o, SAPA Profily, a.s., Nemak Slovakia, s.r.o, Fagor Ederlan, ktoré sú zriaďovateľským firmami školy, ale aj s ďalšími strojárenskými a hutníckymi firmami v regióne Žiar nad Hronom a okolitých okresoch.

               

              Profity pre žiaka v duálnom systéme vzdelávania:

              • Odborný výcvik  v reálnych podmienkach firmy, pod vedením skúsených odborníkov
              • Odborné vzdelávanie s použitím najnovších technológií, zariadení a materiálov
              • Získavanie pracovných návykov priamo počas štúdia.
              • Možnosť rozšíriť učebnú zmluvu o pracovnú zmluvu uzatvorenú s firmou.
              • Začlenenie do pracovného kolektívu budúceho zamestnávateľa, riešenie reálnych úloh.
              • Zlepšenie finančného statusu rodiny prostredníctvom motivačného štipendia, odmeny za produktívnu prácu a iného hmotného zabezpečenia zo strany zamestnávateľa.
              • Certifikát od firmy o dĺžke a obsahu praktického vzdelávania vo firme
              • Skrátenie adaptačnej fázy pri nástupe do pracovného pomeru a rýchlejšie dosiahnutie pracovného výkonu s lepším mzdovým ohodnotením.

               

               

              Odbory SSOŠT pre duálne vzdelávanie v školskom roku 2015/16:

              Číslo odboru

              Názov odboru

              dĺžka štúdia

              ukončenie štúdia

              počet  tried v škol.roku 2015/16

              2430 H

              operátor strojárskej výroby

              3

              výučný list

              1

              2679 K

              mechanik mechatronik

              4

              výučný list

              maturitné vysvedčenie

              1

              2411 K 

              mechanik nastavovač

              4

              výučný list

              maturitné vysvedčenie

              1

              2262 K

              hutník operátor

              4

              výučný list

              maturitné vysvedčenie

               

              Spolu

               

               

              3

               

              Odbory SSOŠT v školskom roku 2015/16, ktoré nemajú odborný výcvik (ani výučný list) a preto nie sú zaradené do duálneho vzdelávania: 

              Číslo odboru

              Názov odboru

              dĺžka štúdia

              ukončenie štúdia

              počet  tried v škol.roku 2015/16

              2675 M 

              elektrotechnika – zamerania:

              • elektrické stroje a prístroje
              • počítačové systémy
              • informatické a telekomunikačné  systémy

              4

              maturitné vysvedčenie

              1

               

              Podrobnejšie informácie o duálnom vzdelávaní je možné získať osobne na SSOŠT,
              Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom u Ing. Pavla Žabenského – mobil: 0905 635 882 alebo emailom na ssos.intech@gmail.com.

              Informácie o duálnom vzdelávaní a odpovede na často kladené otázky budú zverejňované na stránke školy:  www.ssost.edupage.org

          • Výstup na Chatu pri Zelenom plese
            • Výstup na Chatu pri Zelenom plese

            • Mesiac október začal a my sme sa ho rozhodli privítať turistikou vo Vysokých Tatrách. Kvôli nepriaznivému počasiu sme síce termín trochu posunuli, ale výsledok stál za to. Kráčali sme asi tri a pol hodiny a vystúpili sme až k Chate pri Zelenom plese, takzvanej Brnčalke, do výšky 1551 metrov nad morom. Tam sme si chvíľu oddýchli, poobzerali sme krásy jesennej prírody a okolitých štítov a pomaly sa pobrali na cestu späť. Domov sme prišli unavení, ale určite hlavne spokojní s tým, čo sme videli a zažili. FOTO

          • Zúčastnili sme sa exhibičnej debaty
            • Zúčastnili sme sa exhibičnej debaty

            • 3.10. 2014 Centrum voľného času usporiadalo aktivitu nazvanú Exhibičná debata. Zúčastnili sa jej žiaci viacerých základných a stredných škôl. Poskytli sme teda priestor aj niektorým našim študentom. Správna atmosféra sa naladila úvodnou úlohou, kde žiak kreslil obrázok podľa pokynov iného žiaka. Potom sme si mohli vychutnať zástupcov gymnázia zo Sučian, ktorí sú debatní „profíci“ a zároveň účastníci Majstrovstiev sveta v debatách, a ktorí svoje majstrovstvo a dar reči predviedli naživo. Debatovali na tému „Bohatí ľudia by nemali platiť vyššie dane.“ Žiaci – diváci potom dostali možnosť kladenia otázok, ktorú aj využili a zapájali sa do debaty (najaktívnejšími účastníkmi boli práve naši žiaci. Zostáva len skonštatovať, že aj takáto činnosť je pre nás prínosom a môžeme ju zhodnotiť len pozitívne. FOTO

          • Žiaci SSOŠT na dobrovoľníckej akcii
            • Žiaci SSOŠT na dobrovoľníckej akcii

            • Mesiac október je mesiacom úcty k starším. A tak sa naši žiaci zúčastnili dobrovoľníckej akcie v Domove dôchodcov v Žiari nad Hronom a pomáhali so sťahovaním nábytku. Vybrali sa sem vo voľnom čase, ktorý využili zmysluplne a na dobrú vec. Keďže roboty je tam viac než dosť, v blízkej dobe priestory domova dôchodcov navštívia znova. Možno to bude pre vás inšpirácia a pridáte sa k nim aj viacerí. FOTO

          • OKTOBERFEST na SSOŠT (20.09.2014- 05.10.2014)
            • OKTOBERFEST na SSOŠT (20.09.2014- 05.10.2014)

            • Aj v tomto školskom roku sme mali možnosť „pričuchnúť“ k atmosfére azda najväčšieho pivného festivalu, ktorý sa koná každoročne v nemeckom Mníchove a v tomto roku láme rekordy v návštevnosti- za prvý víkend sa tam prišlo zabaviť MILIÓN návštevníkov. My sme si povedali niečo o histórii festivalu, o zvyklostiach, móde a typických pochúťkach. Následne sme si mohli overiť pamäť a najšikovnejší dostali odmenu. FOTO

              Reakcie žiakov:

              „Celkom ma zaujalo ako tie ženy/čašníčky môžu držať toľko pív naraz.“

              „Vždy som chcel ísť na peknú dovolenku do Nemecka a zažiť tento fest, ale keď som zistil, že pivo tam stojí skoro 10€ (hoci je to liter), je to strašne veľa. Keby som sa tam chcel opiť, tak miniem celú= výplatu :D“

              „Moje dojmy z tejto akcie boli pozitívne, určite by som tento festival rád navštívil.“

          • Pani Veselá rozprávala svoje zážitky z vojny
            • Pani Veselá rozprávala svoje zážitky z vojny

            • V septembri k nám zavítala milá pani s milým menom  - pani Veselá. Jej život však nebol synonymom jej veselého priezviska. Prišla žiakom porozprávať o tom, čo jej osud nadelil. Časť svojho života prežila v koncentračnom tábore, ktorý jej vzal matku a blízkych.  Porozprávala nám o svojej ceste pred, počas a po koncentračnom tábore a o tom, s čím sa musela vyrovnávať. Napriek neľahkým časom, ktoré zažila a ktoré poznačili jej život navždy, je pani Veselá optimistickou a dobre naladenou dámou, ktorá rozdáva úsmevy na všetky strany. Ak ste zvedaví viac, prečítajte si jej autobiografiu s názvom Generálove deti. Foto

              Z postrehu našich žiakov:

              „Bolo to fajn počuť niečo o našej histórii a o tom, ako ľudia prežili koncentračný tábor. Mohol som sa preniesť do doby 2. svetovej vojny a vcítiť sa do pocitov ľudí v táboroch. Bolo to zaujímavé počúvanie a zaujímavé príhody zo života a jej spomienok. O tom, ako utekali v nákladných autách z táborov a ako sa skrývali pred nemeckými lietadlami a pred tankami. Priblížila nám pohľad do 2. svetovej vojny a do života vtedy a dnes. Dobre sa počúvalo o tom, ako učila na veľa školách... a ten ruský prízvuk bol doplnením jej rozprávania o živote.“

          • Rastislav Kosťov – žiak odboru mechanik - mechatronik na Majstrovstvách sveta v pretláčaní
            • Rastislav Kosťov – žiak odboru mechanik - mechatronik na Majstrovstvách sveta v pretláčaní

            • V tretí septembrový týždeň sa náš žiak Rastislav Kosťov zúčastnil Majstrovstiev sveta v pretláčaní vo Vilniuse, hlavnom meste Litvy. Súťažil ako junior do 18 rokov vo váhovej kategórii do 70 kg. To, že môžeme byť na neho naozaj hrdí, dokazuje jeho umiestnenie, kde skončil na 4.mieste v pretláčaní ľavou rukou. Nebol to však jeho prvý veľký úspech. Tomuto úspechu predchádzajú už Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa konali 12.4.2014. Tu sa stal Rasťo majstrom Slovenska vo svojej kategórii na obe ruky. Veríme, že vo svojich aktivitách bude pokračovať aj naďalej. Gratulujeme a prajeme mu veľa úspechov. Foto

          • III.AM sa zúčastnila výstavy SNP
            • III.AM sa zúčastnila výstavy SNP

            • 11.septembra 2014 sa III.AM zúčastnila výstavy Slovenského národného povstania v MSKC v Žiari nad Hronom. Výstava zachytáva povstanie od roku 1939, vypuknutie povstania 29.augusta 1944, jeho vojenský priebeh, až po samotné oslobodenie Slovenska. Výstava bola doplnená napríklad aj exponátmi rôznej vojenskej výzbroje či uniformami.  Popri tejto výstave si žiaci prezreli aj  priestory mestského múzea . Takto si ozvláštnili deň zážitkovým učením. Foto

          • Naši žiaci hľadali inšpiráciu na Expo Sciences Europe 2014 v Žiline
            • Naši žiaci hľadali inšpiráciu na Expo Sciences Europe 2014 v Žiline

            • Dňa 8. septembra 2014 sa v priestoroch Žilinskej univerzity uskutočnila  prehliadka Expo Sciences Europe 2014 a výprava z našej školy tam nemohla chýbať. Táto akcia bola pod záštitou J. E. Andreja Kisku, prezidenta Slovenskej republiky. Na ESE sme mohli vidieť kopec mladých vedátorov z rôznych krajín ktorí prezentovali svoje projekty nie len v oblasti techniky, ale aj v chémii alebo prírodovede. Boli tam študenti z Poľska, Ruska, Španielska, Nemecka a celkovo až z 23 krajín. Nám sa najviac páčili projekty, ktoré boli v oblasti programovania alebo robotiky. Sme radi, že nám naša škola umožnila zúčastniť sa takejto výstavy, kde sme nabrali novú inšpiráciu na nové projekty a taktiež nám dodala motiváciu, aby sme sa zúčastňovali takýchto projektov na rozvíjanie seba a hlavne, aby sme niečo dokázali. FOTO

              Roman Drevo a Michal Šuster – IV.AP

          • Žiaci 1. ročníka vo firmách spoznávali profesie,  pre ktoré sa pripravujú.
            • Žiaci 1. ročníka vo firmách spoznávali profesie, pre ktoré sa pripravujú.

            • Žiaci   odboru operátor strojárskej výroby  začali svoje štúdium návštevou spoločností  Remeslo strojal a  SAPA Profily.  Mohli sa tak  hneď  na začiatku štúdia  zoznámiť  s prevádzkami a profesiami, na ktoré sa budú vo svojom odbore pripravovať.  Exkurziami vo firmách rozbehla škola overovanie duálneho vzdelávania.  Hlavným prínosom pre žiaka bude zvýšenie počtu hodín odborného výcviku priamo vo firmách  a prepojenie žiakov s firmami už od prvého ročníka formou učebnej zmluvy. FOTO

          • Moderné technológie vo vyučovaní odborných predmetov.
            • Moderné technológie vo vyučovaní odborných predmetov.

            • Vďaka Nadácii ZSNP a Slovalco budú môcť  žiaci  našej školy už v tomto roku využívať  na odborných predmetoch ďalšie moderné technológie používané v súčasnosti v strojárenských firmách.  Nadácia finančne podporila vzdelávanie učiteľov odborných predmetov v oblastiach:

              3D konštruovanie – Solid Works umožní žiakom  navrhovať konštrukčnú dokumentáciu pomocou jedného  z najviac používaných CAD programov.

              Programovanie programovateľných automatov – žiaci budú navrhovať programy pre riadenie technologických procesov na programovateľnom automate Simatic S7, používaným  v najrôznejších prevádzkach výrobných firiem

              Priestorové 3D meranie – predmet meranie sa bude vyučovať na meracom zariadení používanom na automatizovanú kontrolu rozmerov a tvarov súčiastok. FOTO

            •  

              PONUKA KRÚŽKOV NA ŠKOLSKÝ ROK 2014/2015

              P.č. Názov krúžku Cieľová skupina Vyučujúci
              1 Anglický jazyk Žiaci 1. až 5.ročníka  Ing. Monika Krčmárová
              2 Angličtina hravo Talentovaní žiaci 1. až 4.ročníka  Mgr. Eva Kováčová
              3 Automatizácia - Lego, Domino Talentovaní žiaci 1. až 4.ročníka  Ing. Renáta Bartková
              4 CISCO - smerovanie Žiaci 3. a 4.ročníka MPS Mgr. Martin Dodek
              5 Elektronika v praxi Talentovaní žiaci 1. až 4.roč. ELE,MM  Ing. Peter Kavacký
              6 Futbalový krúžok Všetci žiaci Mgr. Jozef Cvejkuš
              7 Inovácie v slaboprúdej technike Talentovaní žiaci 1. až 4.roč. ELE Ing. Ingrid Astachová
              8 Krúžok posilňovania Všetci žiaci Mgr. Jozef Cvejkuš
              9 Krúžok programovania PLC Žiaci 4. a 5.ročníka MM a ELE Ing. Katarína Barančoková
              10 Krúžok účtovníctva Žiaci 3. a 4.ročníka ŠP Ing. Drahomíra Vengrínová
              11 Nebojme sa nemčiny Žiaci 1. až 4.ročníka (angličtinári) Mgr. Marta Mikušová
              12 Praktická elektrotechnika Talentovaní žiaci 1. až 4.roč. ELE,MM  Ing. Andrea Kosorinská
              13 Programovanie - webdizajn Žiaci 3. a 4.ročníka MPS Mgr. Ján Gaal
              14 Programujeme objektovo  Žiaci 2.ročníka ELE počítačové systémy Mgr. Dana Váňová
              15 Stolnotenisový krúžok Všetci žiaci Mgr. Iveta Búciová
              16 Šikovné ruky Všetci žiaci Mgr. Marta Mikušová
              17 Škola v obrazoch Všetci žiaci Mgr. Ingrid Víglaská
              18 Technická dokumentácia v 3D Žiaci 2.ročníka MM Ing. Lenka Kováčová,
              Ing. Viera Murgašová,
              Ing. Helena Kubíková
              19 Zábavná matematika Všetci žiaci Mgr. Mária Drgoňová

              Každý žiak si môže zvoliť aj viac krúžkov, len jeden však bude prioritný. Krúžok, ktorý si žiak zvolí ako prioritný, nahlási tak vedúcemu krúžku. Do ostatných krúžkov, do ktorých chce žiak chodiť, si náhlasi tiež, ale ako druhý záujem.

            • Príhovor riaditeľky školy na začiatok školského roka

            • Milí žiaci.

              Po dvoch mesiacoch prázdnin, Vás Všetkých srdečne vítam späť v škole. 

              Milí študenti, verím, že ste si všetci dobre oddýchli, zažili kopec nových zážitkov a teraz už netrpezlivo očakávate, čo nové Vás v škole čaká.

              Každé obdobie života  je niečím krásne a v každom období sa na niečo dôležité sústredíme a pripravujeme. Vy prežívate svoje školské roky, keď spoznávate kopec nových vecí, učíte sa, ako žiť, ako si nájsť priateľov,  túžite byť  akceptovaní  svojimi spolužiakmi a ľuďmi okolo Vás. Zároveň veríte, že budete úspešní aj vo svojom ďalšom živote. A naša škola, Vaši učitelia sú tu aj tento rok preto, aby Vám v tom pomohli.  Budeme Vám pomáhať dobre zvládnuť remeslo, ktoré ste si zvolili, ale aj objaviť a osvojiť si hodnoty, ktoré budete pre šťastný a spokojný život potrebovať.  Chceme, aby každý z Vás dostal  v škole šancu rozvíjať  si potrebné vedomosti a zručnosti, aby dostal príležitosť hľadať odpovede na otázky, ktoré ho zaujímajú a uľahčia mu po skončení školy vstup do života a do sveta práce. 

              Už v minulom školskom roku sme pozývali medzi Vás ľudí z praxe, predovšetkým z našich spolupracujúcich firiem. A keďže to malo u Vás priaznivý ohlas, chceme v tom pokračovať a a ľudí z praxe pozývať aj priamo na vyučovacie hodiny. Veríme, že tak budete môcť lepšie spoznať svoju profesiu, nové trendy vo výrobe, ale  že získate aj veľa nových podnetov pre svoj ďalší život. Že spoznáte mnoho  úspešných ľudí a dozviete sa, čo robiť, aby ste mohli byť raz aj Vy rovnako úspešnými. 

              Úspech však vždy závisí predovšetkým od Vás samotných, od toho, ako dokážete využiť čas strávený v škole na to, aby ste pre seba získali čo najviac. Využite veľmi dobré materiálno-technické podmienky, ktoré Vám naša škola ponúka, vybavenie a technológie, aké sa využívajú v praxi, využite, že  máte možnosť učiť sa priamo od ľudí z praxe. Príkladom pre Vás môžu byť aj Vaši učitelia, ktorí tak ako už po minulé roky, aj tieto prázdniny využili na svoje ďalšie vzdelávanie v oblasti nových technológií. Viacerí z nich absolvovali aj stáže vo firmách, aby získané skúsenosti mohli využiť vo  vyučovaní.  Myslím, že sa máte na čo tešiť. A teraz je rad na Vás, žiakoch.

              Milí študenti, chceme podporiť aj všetkých Vás, ktorí radi niečo nové vymýšľate, alebo  vytvárate. Dostanete na to priestor aj na  záujmových  krúžkoch, ktoré budú  v tomto školskom roku zamerané  nielen na rozvoj zručností,  ale najmä na realizáciu Vašich vlastných nápadov. Svoje práce potom budete môcť prezentovať na rôznych odborných súťažiach a prehliadkach zručností, ktoré by sme radi pripravili pre Vašich spolužiakov, rodičov, zástupcov našich spolupracujúcich firiem prípadne aj pre širokú verejnosť.  Priestor v rámci krúžkov už ako každý rok dostanú aj tí, ktorí radi športujú, aby tak rozvíjali nielen svojho ducha, ale aj svoje telo.  

              Žiakov prvých ročníkov odborov OSV, MN a MM čaká úzke prepojenie s konkrétnymi firmami  aj prostredníctvom učebných zmlúv, ktoré podpíšu ich zákonní  zástupcovia s predstaviteľmi firiem. Dostanú tak šancu získať reálne praktické zručnosti vo svojich zmluvných firmách. Firma poskytne žiakovi praktické vyučovanie, ale bude pre žiaka aj tútorom, ktorý ho bude podporovať a pomáhať mu pri práci na sebe.  

              Počas odborného výcviku vo firme dostanete  šancu ukázať svojmu potenciálnemu  zamestnávateľovi, čo vo Vás je a pripraviť si tak dobrú pôdu pre svoje budúce zamestnanie.  Takýto priestor budete mať samozrejme aj Vy, žiaci vyšších ročníkov, ktorí absolvujete odborné výcviky a praxe vo výrobných firmách už od septembra. Využite túto šancu a snažte sa vo firmách nielen spoznať pracovné postupy a pracovné procesy, ale aj presvedčiť  ľudí, s ktorými budete pracovať, že máte záujem a dá sa na Vás spoľahnúť.

              Milí študenti. Pre Vašu lepšiu pohodu v škole,  sme pre Vás pripravili nový oddychový kútik a rozšírili sme priestor bufetu o časť pred fitnescentrom.  Zatiaľ tam budete mať lavičky a verím, že čoskoro žiaci s majstrami na odbornom výcviku dokončia aj stoly, ktoré budete môcť využívať na jedenie. Radi privítame Vaše návrhy na skrášlenie a spríjemnenie tohto priestoru, ale aj ďalších priestorov v škole. A aby  ste nemuseli meškať na vyučovacie hodiny, pribudne  tento rok v škole aj elektronický dochádzkový systém.

              Takže na začiatok školského roka je všetko pripravené. Teraz už len,  aby ste mali chuť pustiť sa do práce  a krôčik po krôčiku pracovať na tom, aby ste boli úspešní. Verím, že spoločnými silami sa nám to podarí.

              Želám Vám všetkým zaujímavý, činorodý a úspešný školský rok.

               

          • Cvičenie OŽAZ prvákov
            • Cvičenie OŽAZ prvákov

            • 19.6. 2014 sa naši prváci zúčastnili cvičenia OŽAZ. Tentoraz to nebola turistika. V mestskom parku sa žiaci rozdelili do skupín. Prvá skupina mala možnosť vyskúšať si streľbu zo vzduchoviek. Druhá skupina sa venovala činnosti trochu vážnejšej, ktorou bol nácvik umelého dýchania, masáže srdca a stabilizovanej polohy. Potom sa skupiny vymenili a na záver si zahrali spoločný futbal. Takto účelne prežili pekný slnečný deň. FOTO

          • Poslednú hodinu podnikania sme ukončili hrou Business Master
            • Poslednú hodinu podnikania sme ukončili hrou Business Master

            • Poslednú hodinu podnikania v tomto školskom roku žiaci III. AP odboru škola podnikania prežili trochu inak – hrali ekonomickú hru Business Master. Overili si svoje vedomosti, niekedy im pomohlo aj šťastie a spoločne sa zabavili. Po 75 minútach hracieho času žiaci nahrali hotovosť a vlastnili podniky v určitej hodnote. Poradie výhercov je  nasledovné:

              1. Daniela Tóthová        8570,- €
              2. Františka Môcová 5390,- €
              3. Nikola Peknušiaková     4020,- €

              FOTO

          • Najúspešnejší žiaci pracujúci v programe VIAC AKO PENIAZE získali certifikát
            • Najúspešnejší žiaci pracujúci v programe VIAC AKO PENIAZE získali certifikát

            • V školskom roku 2013/2014 žiaci III. AP triedy odboru škola podnikania absolvovali program Viac ako peniaze, ktorý realizuje Junior Achievement Slovensko v spolupráci so Slovenskou bankovou asociáciou. Certifikát za úspešné absolvovanie získali títo žiaci: Fratiška Môcová, Daniela Tóthová, Alžbeta Kollárová, Margaréta Štefáková, Peter Hudec, Nikola Peknušiaková, Silvia Rečlová. Uvedení žiaci  úspešne absolvovali výstupný test, čo bola jedna z podmienok získania certifikátu.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola technická
      • Telefón a fax sekretariát: +421 45 6733394, +421 45 6733026
      • +421 45 6733394 +421 45 6733026
      • +421 45 6016100
      • Ing. Ingrid Astachová
      • Ing. Andrea Kosorinská
      • Ing. Eva Šusterová
      • Ľubomír Kršjak
      • Mgr. Vladimír Salaj +421 905 602 885
      • ssostzh.personalne@ gmail.com
      • Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom 965 01 Slovakia
      • 45022631
    • Prihlásenie