• Novinky

          • 3D meracie rameno - dar pre školu od Remesla strojal
            • 3D meracie rameno - dar pre školu od Remesla strojal

            • Spoločnosť Remeslo strojal s.r.o. ako jeden z členov združenia InTech Žiar nad Hronom z.p.o., a teda zriaďovateľa Súkromnej strednej odbornej školy technickej sa aktívne zapája do zlepšovania kvality vzdelávania. A to nielen tým, že študentom tejto školy umožňuje vykonávať prax vo svojich prevádzkach, ale aj zabezpečovaním moderných prístrojov.

               

              Tak tomu bolo aj v posledný májový deň, kedy sa zástupcovia spoločnosti Remeslo strojal stretli s riaditeľkou Súkromnej strednej odbornej školy technickej Beátou Tóthovou a jej zástupcom Pavlom Žabenským, aby im odovzdali prenosný 3D merací prístroj Romer Arm 2000 Sigma. „Keďže sme si vybudovali stacionárne meracie pracovisko s CNC meracím strojom Wenzel LH 87, tak sme sa rozhodli darovať prenosné rameno Súkromnej strednej odbornej škole, kde bude mať tento prístroj lepšie využitie,“ vysvetlil technický riaditeľ spoločnosti Remeslo strojal Peter Krčmár a dodal, že takto študenti školy nadobudnú hodnotné praktické skúsenosti pri učení sa merať a spracovávať protokoly z merania.

              „Toto 3D meracie zariadenie sme používali na meranie súčiastok. Prístroj nám umožnil rýchlejšie a presnejšie merania, a najmä pomohol pri vyhodnocovaní odchýlok polohy a tvaru meraných objektov. Operátor vyhodnocuje meranie na základe softvéru, ktorý ho intuitívne navádza počas celého merania,“ doplnil Krčmár.

              Samozrejme, okrem samotného prenosného meracieho ramena získala škola aj kompletné príslušenstvo vrátane notebooku s inštalovaným softvérom. Učitelia školy už boli aj zaškolení na prácu s týmto zariadením.

              „Máme veľký záujem, aby absolventi tejto školy, ktorí k nám chodia na prax, dostali kvalitné vzdelanie. Aj toto nás motivovalo, aby sme škole darovali merací stroj, ktorý sa v rámci kontroly výroby používal,“ dodal výrobný riaditeľ spoločnosti Remeslo strojal, Jozef Urblík.

              „Našu spoluprácu a snahu spoločnosti Remeslo strojal pomôcť našej škole vychovať dobrých absolventov si veľmi ceníme,“ povedala pri preberaní meracieho zariadenia riaditeľka súkromnej strednej odbornej školy technickej Beáta Tóthová a dodala, že snahou školy je pripravovať dobrých absolventov pre trh práce, a to aj vďaka pomoci spoločnosti Remeslo strojal s.r.o. „Takéto zariadenie by si naša škola nemohla dovoliť kúpiť, preto si naozaj veľmi cením, že naši študenti budú mať možnosť učiť sa priamo na takomto meracom stroji,“ dodala na záver Tóthová.

              Katarína Reiterová - Hutník

          • Študenti školy v zváračskej škole Remeslo strojal s.r.o.
            • Študenti školy v zváračskej škole Remeslo strojal s.r.o.

            • Spoločnosť Remeslo strojal s.r.o. sa v spolupráci so Združením InTech Žiar nad Hronom z.p.o. ako zriaďovateľom Súkromnej strednej odbornej školy technickej dohodli na skvalitnení spolupráce. Študentom tak Remeslo strojal  ponúka možnosť absolvovať už počas štúdia zváračský kurz.

               

              Spoločnosť Remeslo strojal disponuje modernou zváračskou školou so 6 pracoviskami na plameňové metódy zvárania a spájkovania a 12 pracoviskami pre elektrické metódy zvárania. Vzhľadom k tomu, že žiaci sa v škole o zváraní len učia, vedenie Remesla strojal sa dohodlo so zástupcami školy, že vykonajú v zváračskej škole aj praktické ukážky zvárania v rámci ich odbornej praxe.

              Študenti počas návštevy v Remeslo strojal, 18. apríla, dostali informácie o systéme vzdelávania v oblasti zvárania. Boli informovaní o normách (STN), ktoré riadia prípravu a skúšky zváračov a absolvovali aj praktické ukážky zvárania plameňom.

              (Hutník)

          • Celoškolská súťaž v písaní na počítači
            • Celoškolská súťaž v písaní na počítači

            • Dňa 16. júna 2013 sa konala na našej škole celoškolská súťaž v písaní na počítači. Súťaže sa zúčastnilo 10  žiakov z 2. AP a 3. AS triedy odboru škola podnikania, ktorí dosiahli najvyššie výkony v medzitriednej súťaži. FOTO

              Z nich sa na prvých troch miestach umiestnili:

               

               

              Výkon

              Priezvisko a meno

              Trieda

              hrubé údery

              počet chýb

              čisté údery/min.

              1. Môcová Františka

              II. AP

              2586

              1

              257,6

              2. Zobolová Katarína   

              III. AS

              2432

              1

              242,2

              3. Halásová Zuzana         

              III. AS

              2231

              2

              221,1

               

              Srdečne blahoželáme!

               

          • Úspech našich dievčat na Innovation&Creativity Camp 2013
            • Úspech našich dievčat na Innovation&Creativity Camp 2013

            • Dňa 4. júna 2013 sa žiačky III. AS triedy  - Lucia Bienová, Veronika Fašková, Katarína Kováčová a Lucia Sliacka zúčastnili v  Bratislave celoštátnej  súťaže žiakov  Innovation&Creativity Camp, ktorú organizovala vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko v spolupráci so Slovenskou bankovou asociáciou. Súťaž bola  organizovaná v rámci programu „Viac ako peniaze“. Zúčastnilo sa jej približne 100 žiakov, ktorí pracovali v 19 tímoch (v tíme boli žiaci z rôznych škôl). Žiaci v tíme museli počas stanoveného času vymyslieť a prezentovať riešenie zadaného problému z oblasti finančnej gramotnosti – navrhnúť nový bankový produkt (bežný účet) a jeho marketingovú kampaň. Odborná porota vybrala 6 tímov, ktoré postúpili do finále. V týchto tímoch sme mali Katarínu Kováčovú a Veroniku Faškovú. FOTO

              Po výslednom hodnotení sa na peknom II. mieste umiestnil tím, ktorého členkou bola aj naša žiačka Katarína Kováčová. Srdečne blahoželáme.

              Všetkým zúčastneným, ktorí hľadali inovatívne a kreatívne riešenia,  reprezentovali školu a prispeli k spoločnému pekne strávenému, hoci vyčerpávajúcemu dňu, ďakujeme.

               

            • Voľné miesta do 2. kola prijímacích skúšok na SSOŠT

            • Študijný odbor Počet voľných miest
              Operátor strojárskej výroby 16
              Elektrotechnika 2
              Mechanik mechatronik 6
              Škola podnikania 3

               

              Prijímacie skúšky sa konajú 18. 06. 2013. Podmienky prijatia sú platné z 1. kola prijímacích skúšok.

          • Vyhodnotenie medzinárodnej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN
            • Vyhodnotenie medzinárodnej súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN

            • Do súťaže, ktorú v SR organizuje nezisková organizácia Talentída, sa na Slovensku v školskom roku 2012/2013 zapojilo 58 383 žiakov.

              V kategórii Kadet 012:          3 373 súťažiacich

              V kategórii Junior 034:          2 529 súťažiacich

               

              Počet súťažiacich z našej SSOŠT: 35,  z toho úspešní riešitelia: 5

               

              Kadet 012: 11 žiakov, z toho úspešní riešitelia: 2

              Úspešní riešitelia: 1. Martin Pinka – II. AM - 310. – 331. miesto vo svojej kategórii v SR

              za najviac získaných bodov v rámci našej školy sa stal aj školským šampiónom 

              2. Dávid Necpál – I. AC - obsadil 417. – 444. miesto

              Junior 034: 24 žiakov, z toho úspešní riešitelia: 3

              Úspešní riešitelia: 1. Ľubica Kráľová – IV. AS - 260. - 297. miesto vo svojej kategórii v SR

                                           2. Tomáš Hrmo – IV. AC - 298. – 330. miesto

                                           3. Miroslav Holos – III. AP - 391. – 428. miesto

               

              OCENENIE NAŠICH ŽIAKOV:

              5 úspešní súťažiaci získali diplom úspešného riešiteľa.

              Martin Pinka súčasne aj diplom školského šampióna a vecnú odmenu. Spomedzi školských šampiónov je zaradený do žrebovania o notebook. Majiteľov ďalších dvoch notebookov vyžrebujú organizátori súťaže spomedzi ostatných súťažiacich v polovici mája.

              Ostatní 30 súťažiaci získali účastnícky diplom.

               

              Všetkým súťažiacim a oceneným blahoželáme.

               

          • Zážitkové izby v MsKC
            • Zážitkové izby v MsKC

            • Mesiac apríl nám ponúkol možnosť navštíviť zážitkové izby, ktoré sú projektom mesta Žiar nad Hronom, nazvanom Raz zažiť ako trikrát počuť. Zážitkové izby „zažili“ triedy III. AC a III.AM. Sami na sebe si mali možnosť vyskúšať, aké to je byť osobou žijúcou so zdravotným postihnutím. Odskúšali si aj to, ako sami môžu pomôcť osobe, ktorá nevidí alebo je pripútaná na invalidný vozík. FOTO Uvedomili si, ako vníma postihnutý človek bežné veci, ktorými je napríklad použitie toalety, presun z miesta na miesto, atď...

              Zaujímavou bola aj miestnosť venovaná inej kultúre – v tomto prípade arabskej, ktorá sa našim žiakom páčila asi najviac, pretože sa „vykvasili“ do pohodlných kresiel, v ktorých potom za orientálnej voňavej atmosféry počúvali o živote týchto ľudí. Aké majú tradície, a zvyky. Najviac asi zaujala informácia o tom, ako vás Arab obdaruje, ak sa vám u neho niečo zapáči a taktiež to, že ak vám nalejú tretiu kávu, je najvyšší čas z návštevy odísť.

              Spokojnosť žiakov ešte znásobila zrkadlová chodba, v ktorej sa naše „veľké deti“ vytešili zo svojich zrkadlami zdeformovaných postáv. Aký bol ale hlavný cieľ zrkadlovej chodby? Uvedomiť si, že každý z nás sa môže ocitnúť v pozícii telesne postihnutého človeka. Preto netreba odsudzovať, ale prispieť aspoň malou dávkou empatickosti, ktorá pre takto postihnutého človeka môže byť darom väčším, ako si myslíme. Zažiť zážitkové izby bude isto zážitok aj pre vás, ktorí sa zúčastníte. Vrelo odporúčame.

          • 3. miesto Kataríny ZOBOLOVEJ na krajskom kole olympiády Mladý účtovník
            • 3. miesto Kataríny ZOBOLOVEJ na krajskom kole olympiády Mladý účtovník

            • V TVRDEJ KONKURENCII PREVAŽNE OBCHODNÝCH AKADÉMIÍ SME SA „NESTRATILI“ A ÚČASŤ NA CELOŠTÁTNOM KOLE NÁM UNIKLA O VLÁSOK!

              Dňa 22. marca 2013 sa študentka III. AS triedy odboru škola podnikania Katarína ZOBOLOVÁ, zúčastnila regionálneho kola olympiády Mladý účtovník 2013 v Žiline, kde medzi 52 účastníkmi obsadila výborné 10. miesto a v rámci banskobystrického kraja 3. miesto.

              Na postup do celoštátneho kola to síce za náš región nestačilo (postupovalo len prvých 5), ale podľa počtu bodov (110,5) mala v konkurencii 148 žiakov z celého Slovenska, 12. najvyšší počet bodov, čo je dokonca viac, ako majú 3 postupujúci žiaci z regiónov Bratislava  (110 bodov) a Košice (108 a 106,5 bodov), čo je vynikajúci úspech!

              SRDEČNE  GRATULUJEME!!!  

          • Úspech našich elektrotechnikov na krajskom kole súťaže ENERSOL SK
            • Úspech našich elektrotechnikov na krajskom kole súťaže ENERSOL SK

            • Dňa 25.marca 2013 sa na Spojenej škole v Banskej Bystrici uskutočnilo krajské kolo súťaže ENERSOL SK, ktorú vyhlasuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

              Z našej školy postúpili do krajského kola žiaci Rastislav ŠkodaMário Reichl z triedy III.AP s projektom „Zavádzanie hybridných automobilov do mestského prostredia“. V hlavnej kategórii súťaže obsadili II. miesto, ktoré im zabezpečilo postup do celoštátneho  kola súťaže. Celoštátne kolo sa uskutoční v dňoch 11. a 12. apríla v Senici, kde budú svoje projekty obhajovať vybraní žiaci zo  všetkých krajov SR pred odbornou celoštátnou komisiou. Víťazi celoštátneho kola majú možnosť postupu na medzinárodnú prehliadku súťaže. FOTO

              Súťaž ENERSOL SK vznikla v roku 2010, tento školský rok sa organizuje v rámci SR tretie kolo. Školy z Banskobystrického kraja sa do súťaže zapojili  prvýkrát. V celom kraji sa jej zúčastnili dve školy – naša SSOŠT a banskobystrická Spojená škola. Na celoštátne kolo pôjdu  náš kraj reprezentovať len šiesti žiaci, preto je potešiteľné, že dvaja sú z našej školy. Súťaž je zameraná na tvorbu projektov z oblasti úspor energie, obnoviteľných zdrojov energie, znižovania emisií v doprave, tvorbou návrhu technického zariadenia, resp. časťou funkčného modelu alebo zariadenia z tejto oblasti, návrhom propagácie tém projektových úloh - tvorivú umeleckú činnosť (plagáty, výroba propagačných predmetov, keramika, literárna činnosť, ...). Projekty je možné realizovať aj v spolupráci s firmami, ktoré sa danou problematikou zaoberajú.

              Výhodou účasti žiakov v súťaži ENERSOL je okrem sebarealizácie, rozvoja odborných teoretických a praktických zručností aj možnosť absolvovania praktickej časti maturitnej skúšky formou obhajoby úspešnej práce. Podmienkou ( rovnako ako v súťaži SOČ) je účasť na školskom kole, postup do krajského kola súťaže ENERSOL a umiestnenie na prvom, druhom alebo treťom mieste v rámci Banskobystrického kraja.

              Dúfame, že naši žiaci  Rasťo a Mário uspejú v silnej konkurencii projektov z celého Slovenska a budú vzorne reprezentovať našu školu, náš kraj. Prajeme veľa úspechov!

          • 5. marca 2013 – Žiacka konferencia: NÁŠ REGIÓN A ZAUJÍMAVOSTI
            • 5. marca 2013 – Žiacka konferencia: NÁŠ REGIÓN A ZAUJÍMAVOSTI

            • V minulých dvoch rokoch SSOŠT usporiadala niekoľko konferencií na rôzne témy. Tento školský rok si konferenciu pripravila Žiacka rada. Iniciatíva vyšla zo strany samotnej Žiackej rady, a to konkrétne od jej predsedu Vladimíra Kaššu. Po niekoľkých stretnutiach sa žiaci dohodli, aké témy by mohli žiakov zaujať, a čím by mohli obohatiť a spestriť bežný študentský život na našej technickej škole. Zhodli sa na „Zaujímavostiach z nášho regiónu a zo sveta“ a na „Voľnočasových aktivitách a športe“. FOTO

              Konkrétna realizácia konferencie nazvanej spoločným názvom „Náš región a zaujímavosti“  prebehla 5.3 2013 v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom. Cieľom jednej skupiny bolo ponúknuť možnosti turistiky v našom okolí, akými sú napríklad Vtáčnik, Sitno či Szaboova skala. Okrem toho sa žiaci dozvedeli, že mesto Žiar má aj svoj horolezecký klub nazvaný „HK James“, do ktorého môžu rodičia prihlásiť svoje ratolesti v ktoromkoľvek veku. Stačí len mať trochu času a chuti, výsledok sa určite dostaví. Aké iné zaujímavosti ešte ponúka náš región? Napríklad aj dve okolité zrúcaniny hradu Šášov a Revište. Zaujímavosťou sú určite aj vežové hodiny nachádzajúce sa v samom srdci obce Hodruša-Hámre. Prečo práve tieto vežové hodiny? Žiak našej školy, Peter Fridrich, tieto kedysi nefunkčné hodiny spojazdnil a každý deň sa o ne stará. Aj takýto príspevok je určite pre žiakov podnetom, ako sa dá využiť voľný čas efektívne a užitočne. Nadviazaním k tomuto príspevku bola Baňa Starovšechsvätých, takisto nachádzajúca sa v Hodruši Hámroch. Významní podnikatelia boli zaujímavou vložkou programu, kde žiaci bližšie nahliadli do života známych neznámych, ako sú napr. Bill Gates, Coco Chanel a mnohí iní.

              Druhá skupina zameraná hlavne na športové aktivity a voľný čas v našom regióne nás oboznámila s netradičnými druhmi športu, akými sú napríklad Freeride, Parkour, či Workout. Okrem toho nás potešila aj tradičnejšia, ale o to vtipnejšie spracovanejšia téma z basketbalu.  Navyše sme si mohli urobiť aj konkrétnejšiu predstavu o tom, ako to je v našom regióne s poľovníctvom, rybárstvom a voľným časom ľudí, ktorí sa radi niečomu venujú.

              A aký je náš záver? Znova sme si raz ukázali a presvedčili sa o tom, že aj my máme žiakov, ktorí svoj voľný čas nezabíjajú len nezmyselným vysedávaním za počítačom a ničnerobením, ale venujú sa aj činnostiam, ktoré mnohých prekvapia a možno zaujmú natoľko, že vzbudia záujem aj u tých „lenivejších“.

          • Navštívili sme Divadlo JGT Zvolen – predstavenie „Pokrvní bratia“
            • Navštívili sme Divadlo JGT Zvolen – predstavenie „Pokrvní bratia“

            • 19. 3. 2013 nás neďaleké divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene zlákalo svojím programom. Tentoraz to bol muzikál s neveselým koncom v podaní prešovských hercov nazvaný „Pokrvní bratia“. Žiaci III.AC, III.AP a III.AM, zvyknutí skôr na tie veselšie predstavenia, ale neboli sklamaní. Práve naopak. Aj keď to bolo trochu z iného súdka, ale program hodnotili pozitívne a spokojne. Budeme radi, ak sa nám takáto akcia podarí zorganizovať aj na budúci školský rok.

          • Dni čítania na SSOŠT
            • Dni čítania na SSOŠT

            • V dňoch 12. a 13. marca 2013 prebiehali na stredných školách písomné maturitné skúšky. Inak to nebolo ani na našej škole. Aby sme žiakom nematuritných ročníkov aspoň trochu ozvláštnili vyučovanie, vymysleli sme pre nich „Dni čítania“ FOTO. Veď napokon, je tu marec – mesiac knihy. Žiaci mali možnosť v tieto dni priniesť si vlastnú knihu, ktorá ich zaujíma. V prípade, že si žiadnu nepriniesli, pripravili sme si pre nich knihy súvisiace s povinným čítaním na predmete slovenský jazyk a literatúra. Výstupom z tejto dvojdňovej činnosti bolo úlohou každého žiaka napísať vlastný čitateľský zážitok. Sami sme boli prekvapení reakciami žiakov, ktorí aj napriek nechuti dokázali prekonať svoj nezáujem a nakoniec zistili, že aj povinné čítanie ich môže zaujať a pobaviť. Aby sme nepovedali len polopravdu, našli sa aj žiaci, ktorí čítanie všeobecne nepovažujú za dôležité a potrebné. Čo by na to povedal sám Ján Amos Komenský? Povedal by: „Nemilovať knihu znamená nemilovať múdrosť – a nemilovať múdrosť znamená stávať sa hlupákom.“ 

          • Deň otvorených dverí na SSOŠT
            • Deň otvorených dverí na SSOŠT

            • Dňa 21.februára 2013 sme na našej škole, ako každý rok, zorganizovali „Deň otvorených dverí“. Tento rok sme pre žiakov 9.ročníkov pripravili ukážky zážitkové učenie sa, aby si mohli vyskúšať také aktivity, aké naši žiaci robia bežne na vyučovacích hodinách. V odborných učebniach boli pripravené mnohé učebné pomôcky, pomocou ktorých sa žiaci učia ako v reálnych situáciách a žiacvi si ich mohli vyskúšať. FOTO

              Zaujalo ich opracovanie súčiastok na CNC strojoch EMCO, príprava programov  na PC  pre CNC stroje pomocou SW Intys a EdgeCAM, kreslenie technických výkresov na PC pomocou Autocad 2007, zostavovanie elektropneumatického riadenia výrobného  zariadenia pomocou stavebnice elektropneumatických prvkov FESTO a programovateľného automatu Simatic,  meranie elektrických veličín elektronickou stavebnicou Domino, automatizovaný návrh elektrotechnických a elektronických zapojení pomocou programu Eagle a ukážky ich funkcie, programovanie a ukážka činnosti robotov – Lego stavebnica.  S mnohými z týchto pomôcok sa nestretnú na žiadnej inej škole.

              Dňa otvorených dverí sa zúčastnili aj zamestnávatelia zo žiarskych firiem Remeslo strojal, s.r.o (každoročne nám poskytujú aj autobusovú dopravu žiakov ZŠ na Deň otvorených dverí), Tubapack a.s., Sapa Profily a.s., Nemak Slovakia s.r.o. , Naradex, Fagor Ederlan Slovensko, a.s. Po štúdiu na našej škole sa naši úspešní absolventi prednostne zamestnávajú práve v týchto firmách.

              Žiakom sme priblížili aj naše rozsiahle mimoškolské aktivity, ktoré organizuje veľmi dobre pracujúca Žiacka rada: žiacke odborné konferencie, žiacke konferencie k mimoškolským aktivitám, exkurzie do firiem, návšteva Viedne, účasť na odborných výstavách, mikulášsky deň, športový deň, súťaž o maskota školy, stavanie snehuliaka a mnohé iné.

              Veríme, že mnohých zo žiakov 9.ročníkov a aj ich rodičov, ktorí sa zúčastnili „Dňa otvorených dverí“ naša práca so žiakmi zaujala a rozhodli sa pre niektorí z odborov, ktoré ponúkame. 

          • 5. marca 2013 - Školské kolo SOČ
            • 5. marca 2013 - Školské kolo SOČ

            • Tohtoročný marec 2013 sa na našej škole niesol v duchu finišovania a príprav študentov, ich konzultantov a organizovania 35. ročníka školského kola SOČ (stredoškolská odborná činnosť). Vyhlasovateľom súťaže je MŠ SR. V tomto školskom roku sa žiaci mohli zapojiť do 17 rôznych súťažných odborov. Túto možnosť využili 4 talentovaní žiaci, ktorí sa prihlásili do súťaže v štyroch súťažných odboroch. Úroveň súťažných prác bola dobrá. Súťažilo sa v odboroch : Elektrotechnika a hardware, Informatika, Ochrana životného prostredia a Strojárstvo. Je potešiteľné je, že sa do súťaže zapojili žiaci z nižších ročníkov.

              Naopak mrzí nás že v súťaži chýbali žiaci štvrtých ročníkov, ktorí mali silnú motiváciu v tom, že súťažné práce mohli byť použité ako individuálne témy na praktickú časť maturitnej skúšky v prípade víťazstva v krajskom kole. Celkovo tento ročník školského kola SOČ je možné hodnotiť ako priemerný po všetkých stránkach, kvality spracovania aj vypracovania exponátov aj písomných častí aj prezentácii súťažiacich. Niektoré prihlásené práce neboli obhajované, žiaci sa nedostavili na súťaž. Prísna ale spravodlivá porota odporučila na krajské kolo SOČ, ktoré sa bude konať 12. apríla 2013 v priestoroch Strednej priemyselnej  školy J. Murgaša, Hurbanová 6, 975 18  Banská Bystrica, len 1 prácu a to prácu Mareka Hrica- Fotovoltická elektráreň.

              Víťazom boli odovzdané diplomy a peňažné ocenenia. Kompletné umiestnenie súťažiacich – tabuľka :

              P.č

              Názov odboru

              Autor (i)

              Názov práce

              1

              Životné prostredie

              Marek Hric

              III.AP

              Fotovoltická elektráreň

              3

              lnformatika

              Oros Daniel

              III.AC

              Rodokmeň-web - stránka

               

              4

              Strojárstvo

              R.Lacko-IV.AM

              Sústružnícky prípravok

              5

              Elektrotechnika

              a hardware

              L.Tóth-I.AP

               

              Ďiaľkové ovládanie

               

            • Hľadáme a podporujeme talentovaných žiakov – súťaž ZENIT

            • V odboroch elektrotechnika a mechanik mechatronik majú žiaci možnosť zmerať si svoje praktické zručnosti v technickej súťaži ZENIT. Verte, že sa oplatí zúčastniť sa a vyhrať školské kolo. Žiak sa zúčastní krajského kola a ak sa mu zadarí a aj tam je úspešný už praktickú časť maturitnej skúšky s úľavami a postupuje do celoštátneho kola.

              V tomto školskom roku to v krajskom kole skúsili výhercovia školského kola žiaci v odbore elektrotechnika : Kotrlec – II.AP a Homolka- IV.AP. V odbore mechanik mechatronik : Macko a Roško – V.AM. a oplatilo sa.

              Matej Roško súťaž vo svojom odbore v krajskej súťaži vyhral a postupuje do celoslovenského kola . GRATULUJEME !


               

            • Boli sme si pozrieť Technickú univerzitu v Košiciach

            • V odbore mechanik mechatronik sme na našej škole získali vedomosti, ktoré si chceme ďalej prehlbovať štúdiom na vysokej škole. Nakoľko SSOŠT má dobré pracovné vzťahy s Technickou univerzitou Košice, pani riaditeľka nám dohodla prehliadku Technickej univerzity. Bolo to naozaj zaujímavé a dôkazom toho je aj  naša obrazová dokumentácia.

               

              No a po získaní zaujímavých informácií bola aj sranda                         preteky boli férové

               

          • Stavanie SUPERSNEHULIAKA 2013
            • Stavanie SUPERSNEHULIAKA 2013

            • Sporttube.sk vyhlásili tretí ročník súťaže „Postavte supersnehuliaka 2013“. Do tejto súťaže sme sa rozhodli zapojiť a tak trochu zviditeľniť aj my – SSOŠT. 17. januára sme zalarmovali Žiacku radu a pustili sme sa do stavby snehuliaka aj napriek nie práve priaznivým podmienkam. Keďže vonku mrzlo a sneh nebol veľmi poddajný, museli sme zrušiť svoj pôvodný plán a postaviť to, čo sa dalo. Aj napriek tomu sme to zvládli a naša snehuliaková sfinga nás tu vydržala zdobiť až jeden deň. Súčasťou súťaže je aj video zostrihané z priebehu stavania nášho diela, ktoré je zatiaľ v štádiu vývoja. Aj keď sa nám nepodarilo postaviť to, čo sme pôvodne zamýšľali, strávili sme školský deň zábavne a tak trochu netradične. Pozrite si naše foto a posúďte sami. foto

          • 17. decembra 2012 - Vianočný program
            • 17. decembra 2012 - Vianočný program

            • V pondelok 17.2. 2012 sa trochu v predstihu SSOŠT odreagovala na vianočnom programe. Tohtoročný program pripravili naši žiaci v rozprávkovom duchu.  Mrázik, Perinbaba, Tri oriešky pre Popolušku, Snehulienka, Červená čiapočka a mnohé iné sú rozprávky určite blízke každému z nás. Na javisku sa nám predstavili známe veselé postavičky, ktoré spolu s ďalšími žiakmi zabavili naše školské publikum. Najčastejšie spevom a piesňami s vianočným podtónom. Naši školskí hudobníci a zabávači sa na javisku radi vyšantili. Ako milú výpomoc sme do programu zapojili aj našich štvrtákov, ktorí prispeli svojimi scénkami zo stužkových slávností a za svoj výkon sa veru hanbiť nemusia. Trochu s otáľaním a neisto, ale predsa sa na javisko dostavili s vianočnými koledami aj naši prváčikovia. Žiacka rada ďakuje za pomoc žiakom, ktorí sa spolupodieľali na príprave programu a všetkým želá VIANOCE ŠŤASTNÉ a VESELÉ. foto

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola technická
      • Telefón a fax sekretariát: +421 45 6733394, +421 45 6733026
      • +421 45 6733394 +421 45 6733026
      • +421 45 6016100
      • Ing. Ingrid Astachová
      • Ing. Andrea Kosorinská
      • Ing. Eva Šusterová
      • Ľubomír Kršjak
      • Mgr. Vladimír Salaj +421 905 602 885
      • ssostzh.personalne@ gmail.com
      • Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom 965 01 Slovakia
      • 45022631
    • Prihlásenie